Svijet

KRIVOKAPIĆ O STANJU U CRNOJ GORI ”Doći će do mirne predaje vlasti, uprkos pritiscima”

Lider koalicije "Za budućnost Crne Gore" Zdravko Krivokapić izjavio je kako je ubijeđen da će u Crnoj Gori doći do mirne predaje vlasti, iako uvijek postoje pritisci.

KRIVOKAPIĆ O STANJU U CRNOJ GORI ”Doći će do mirne predaje vlasti, uprkos pritiscima”
FOTO: BORIS PEJOVIC/EPA

Krivokapić je rekao da će na konstitutivnoj sjednici Skupštine Crne Gore, koja je zakazana za 23. septembar biti izabrani predsjednik Skupštine i administrativni odbor, te da će, najvjerovatnije, biti predložen i mandatar, ali je sve još u fazi pregovora i dogovora. Nadam se da će u ponedjeljak, najkasnije utorak, sve biti poznato rekao je Krivokapić za RTS.

Povodom najave da će nova vlada biti ekspertska i navoda da će on biti novi premijer, a Dritan Abazović novi šef diplomatije, Krivokapić je istakao da se oni sada dogovaraju i da su trenutni dogovori takvi da ne govore o imenima, kao i da u svom budućem djelovanju žele da imaju sve nacionalne manjine,

Krivokapić je rekao da su mu iznenađujuće izjave koje Crnu Goru vraćaju u period koji im se pripisuje – hajdučija ili bolje rečeno komitski pokret. Sada vidite odakle je ta ideja komita ako predsjednik Đukanović kaže da će se i on pridružiti u nekim šumama. Ja ne znam koliko je to sad izvodljivo – dodao je Krivokapić.

Odgovarajući na pitanje hoće li se njegovim dolaskom na vlast nešto promijeniti u odnosu Beograda i Podgorice, Krivokapić je rekao da će doći do promjene u svim odnosima. Mi želimo da imamo isti princip djelovanja, a to je dobra saradnja prevashodno sa susjedima, a i svim ostalim državama. To je jasna poruka i stalno je šaljemo – naveo je Krivokapić.