Svijet

Kriza drma Evropu: Demonstranti će sada na ulice Velike Britanije

Nakon što su zaposleni u njemačkom saobraćaju juče održali generalni štajk, istim putem bi mogle i njihove kolege iz Velike Britanije. Francuski demonstranti su već odavno na ulicama zbog sporne penzione reforme.

DEMONSTRACIJE VELIKA BRITANIJA
FOTO: NEIL HALL/EPA

Naime, više od 100.000 britanskih državnih i javnih službenika pridružiće se još jednom sveopštem štrajku zakazanom 28. aprila.

Od vlade će zahtijevati veće plate i penzije, uslove otpuštanja i sigurnost posla, saopštio je Sindikat javnih i komercijalnih službi (PCS).

Sindikat PCS-a je saopštio da su njegovi članovi glasali da se preduzmu mjere za povećanje pritiska na vladu i da “ne odustaju ni pod koju cijenu”.

– Ministri treba da riješe spor tako što će staviti novac na sto. Znamo da su štrajkovi već izazvali ozbiljne poremećaje u Evropi i kod nas. Nove obustave rada i još jedan nacionalni dan akcije će jačati pritisak na vladu koja odbija da sluša, izjavio je generalni sekretar PCS Mark Servotka.

Pročitajte još

Britanska vlada je ranije saopštila da zahtjevi sindikata koštaju “nepriuštivih 2,4 milijarde funti”, piše Klix..

Sindikat PCS-a predstavlja skup stotine hiljada radnika u vladinim odjeljenjima, kao i u organizacijama kao što su Ofsted, Agencija za pomorsku i obalsku stražu i granične snage.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije