Digitalna Srpska

Kršenje pravila: Tviter ZABRANIO NEKOLIKO PROFILA osoba koje su prenosile Trampove poruke

Tviter je ove sedmice zatvorio nekoliko profila osoba kojima je bila namjera prenositi poruke bivšeg američkog predsjednika Donalda Trampa koje objavljuje na svojoj novoj veb stranici, a koji je u januaru trajno suspendovan s ove društvene mreže.

Kršenje pravila: Tviter ZABRANIO NEKOLIKO PROFILA osoba koje su prenosile Trampove poruke
FOTO: SASCHA STEINBACH/EPA

S obzirom na to da je Tviter bio Trampova omiljena društvena mreža na kojoj je imao 88 miliona pratilaca i bio izuzetno aktivan, on je u utorak predstavio dodatak svojoj službenoj stranici koji bi bio neka verzija ove popularne platforme, piše Klix.

Dodatak stranici je nazvan “From the Desk Donald J. Trump” što zapravo znači da će postavljati objave i informisati javnost o svim novostima “ravno s njegovog stola”, a svi oni koji žele njegove postove mogu dijeliti na Tviteru i Fejsbuku.

Iz Tvitera su se oglasili u četvrtak pojašnjavajući da su suspenzije profila uslijedile nakon što su prekršena pravila zabrane koje ova kompanija postavlja.

– Kao što zahtijevaju naša pravila o pokušajima zaobilaženja zabrane, donijeli smo mjere protiv profila čija je očita namjera bila zamijeniti i promovisati sadržaje povezane sa zabranjenim profilom – pojasnio je portparol Tvitera.

Trampov portaparol je naveo da nemaju nikakve veze sa zabranjenim profilima, a iz Tvitera su naveli da korisnici mogu dijeliti sadržaj sa Trampove stranice sve dok to ne krši pravila zabrane.

Tramp je suspendovan na Tviterau, Fejsbuku i Jutjubu nakon 6. januara i napada na Kapitol jer je bivši američki predsjednik ove platforme koristio za promovisanje nasilja.