Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

KRVAVI DAN U BIHAĆU Migrant IZBODEN NOŽEM u blizini dječjeg vrtića, hitno prevezen u bolnicu

Hronika
Autor:

U centru Bihaća, neposredno kod zgrade dječjeg vrtića, danas je u tuči u kojoj je učestvovalo više migranata, jedan od njih uboden nožem.

Na mjesto događaja vrlo brzo su stigli pripadnici policije i hitna pomoć, pa je povrijeđenom migrantu ukazana pomoć, nakon čega je prevezen u Kantonalnu bolnicu u Bihaću, prenose Nezavisne.

Prema nezvaničnim informacijama, migrant je uboden nožem u stomak i hospitalizovan je. Očevici navode da je u incidentu učestvovalo desetak migranata, koji su su bili naoružani letvama i metalnim šipkama.

Na sreću, u trenutku kada je izbio incident, u krugu dječjeg vrtića nije bilo mališana koji se u to vrijeme obično igraju na otvorenom. Prema riječima portparola MUP-a Unsko-sanskog kantona, Ale Šiljdedića, još se utvrđuju okolnosti događaja i u toku je potraga za učesnicima incidenta.

Šiljdedić je istakao dasu ovakvi događaji na području Bihaća, ali i Velike Kladuše, sredina u kojima borave migranti, postale svakodnevnica i ukazao da je broj migranata značajno veći od smještajnih kapaciteta.

– Mnogi od njih spavaju na otvorenom ili u neuslovnim smještajima, nemaju pristup hrani i zato se može očekivati da dolazi do ovakvih stvari – rekao je Šiljdedić.

Ministar unutrašnjih poslova USK, Nermin Kljajić, izjavio je da Vlada USK u ovome trenutku ozbiljno razmatra uvođenje vanrednog stanja na području kantona.

On kaže da prema sadašnjim procjenama, u Bihaću i Velikoj Kladuši boravi više od šest hiljada migranata.

– Mi definitivno ne možemoda primimo više od 3.200 migranata i pratićemo situaciju u narednom periodu. Ne bježimo od mogućnosti proglašenja i vanrednog stanja i da zaustavljanja priliva migranata na područje USK ako nas institucije koje su nadležne za rješavanje pitanja migracija ne shvate ozbiljno. Mi sa ovom situacijom ne možemo da se nosimo – naveo je Kljajić.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO