Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

KUĆA OD SRCA Samohrana majka TROJE MALOLJETNE DJECE uselila u novi dom

Regioni
Autor:

Foto: Srna

Načelnik opštine Pale Boško Jugović i sekretar Opštinske organizacije Crvenog krsta Jelena Petrović posjetili su danas Željku Pavlović, samohranu majku troje maloljetne djece, kojoj je u humanitarnoj akciji izgrađena kuća u naselju Ljubogošta kod Pala.

Jugović je rekao novinarima da je srećan što su djeca dobila dom i uslove za normalan odlazak u školu, kao i to što se završetak objekta poklopio sa praznicima. On je zahvalio opštinskoj organizaciji Crvenog krsta i Jeleni Petrović koja je bila inicijator humanitarne akciji za izgradnju doma koja je koštala oko 30.000 KM.

– Opština je bila tu i kao podrška i da pomogne kada dođe do zastoja i finansijski i moralno, te je snosila određene troškove koje pojedinci nisu mogli. U akciji je učestvovalo oko 30 privatnika i organizacija – istakao je Jugović.

Prema njegovim riječima, teško je reći tačan novčani iznos jer se dio novca uplaćivao na račun, kroz materijal, a učestvovalo je i dosta pojedinaca.

Jugović je rekao da će opština u budućnosti podržavati ovakve akcije, jer je njihova suština da se pokaže humanost na djelu, bez obzira o kakvoj je porodici riječ i koliko ona ima članova.

Foto: Srna

Sekretar Opštinske organizacije Crvenog krsta Jelena Petrović istakla je da se porodica Pavlović prije nekoliko dana uselila u svoj dom koji zovu “Kuća od srca”.

– Akcija je trajala duže nego što smo planirali, ali planovi nikada ne idu u skladu sa mogućnostima. Vremenske prilike nisu dozvoljavale da se ranije završi, ali je bitno da smo na kraju uspjeli – navela je Petrovićeva.

Ona je naglasila da su svi radovi urađeni kvalitetno, a najveće zadovoljstvo je da su za djevojčice stvorili udoban dom gdje mogu da uče, gdje im je škola blizu, sada imaju prevoz, a majka radi, tako da su stvoreni uslovi za jednu sretnu porodicu.

– Iako im je kob sudbine oduzeo hranioca porodice, oca, supruga, oni neće biti zaboravljeni. Sav odziv donatora pokazao je da smo human narod, koji ne može gledati tuđu patnju – navela je Petrovićeva.

Željka Pavlović ostala je udovica, a plac za izgradnju kuće, kako je rekla, dobila je od brata, a građani, lokalna vlast i privrednici su joj izašli u susret i pomogli da se izgradi dom za nju i njene kćerke koje imaju 16, 11 i osam godina.

Pavlovićeva je istakla da joj mnogo znači novi dom jer im je bio najpotrebniji, te dodala da su živjeli u trošnoj kući u selu Vrhprača, koje je od škole udaljeno 15 kilometara.

Foto: Srna

Ona je zahvalila načelniku Jugoviću, Opštinskoj organizaciji Crvenog krsta i svim donatorima koji su učestvovali u akciji.

U Kulturnom centru Pale prošle godine organizovana je jedna od najvećih humanitarnih akcija prikupljanja novca za kuću Pavlovića. Nakon akcije, u rješavanje stambenog pitanja za ovu porodicu uključio se veliki broj privatnih preduzeća, privrednici i okolne opštine.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO