Zabava

Kućna pomoćnica promijenila Goci Lazarević tok karijere "Nisam htjela tu pjesmu, ona mi je rekla da će biti hit"

San svakog pjevača i jedan od pokazatelja uspješne karijere jesu pjesme koje postaju hitovi za sva vremena, a upravo takav ima Goca Lazarević.

Goca Lazarević
FOTO: FOTO: YOUTUBE/SCREENSHOT

Gotovo da ne postoji osoba koja ne zna pjesmu „Vidovdan“, a iako je upravo njom dostigla vrhunac svoje karijere, Goca je otkrila kako njoj nije djelovalo da će tom pjesmom napraviti bum.

-Trebalo mi je mnogo vremena da prihvatim tu pjesmu jer nisam htjela da je pjevam. Ponudili su mi je nakon razvoda, a ja sam smatrala da je neozbiljna za mene. Čak mi se ni melodija nije dopala. Tada mi je kućna pomoćnica rekla: „Goco, mnogo griješite, ta pjesma će da bude hit. Samo je uzmite.“ Nisam joj vjerovala, ali znam da bih se kajala da sam uradila drugačije. Prošlo je preko 20 godina od te pjesme, a ljudi mi je i dalje pjevaju kada me vide– ispričala je Goca svojevremeno.

Pročitajte još

Međutim, ovaj hit, prvobitno, nije bio namijenjen njoj već drugoj pjevačici koja ga je odbila.

– „Vidovdan“ nije bio meni namijenjen nego Vesni Zmijanac, ali nisam je dobila slučajno. Mnogo sam je željela i na kraju je dospjela kod mene. Vesna ju je odbila jer nije htjela da ugrozi svoju jugoslovensku popularnost, koju ja nisam imala. Ta pjesma ne nosi nacionalističku poruku, već poruku istine. Volim sve ljude i znam kako je onima koji su u manjini, znam kako je kada si u sredini u kojoj se ne osjećaš dobro– iskrena je bila pjevačica koja ne krije da zbog ove numere i danas uzima velike količine bakšiša.

– Da nisam trošila pare na garderobu, danas bih imala vilu na Dedinju za izdavanje. Jednom prilikom sam u Vićenci pjevala „Vidovdan“ pet puta zaredom i na kraju sam prišla momcima koji su je naručivali da ih zamolim da je ne traže više. Čak i na koncertima mi organizatori uvijek traže da „Vidovdan“ pjevam na početku i na kraju– rekla je Goca.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije