Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

KULMINACIJA NA PROLJEĆE Višković: Što prije formirati Savjet ministara kako bi se radilo na rješavanju migrantske krize

Politika
Autor:

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je danas u Prnjavoru da što prije treba formirati novi Savjet ministara kako bi nadležno ministarstvo radilo na rješavanju migrantske krize čija se kulminacija očekuje na proljeće.

– Treba nam što prije Savjet ministara i ministarstvo koje će se baviti tim pitanjem, jer u dva mjeseca ove godine imamo gotovo šest puta veći priliv migranata nego u istom periodu lani – naveo je Višković.

On je rekao novinarima da je to ozbiljno bezbjednosno pitanje za BiH kandidovao sinoć kada se sastao u Sarajevu sa premijerom Federacije BiH Fadilom Novalićem i brojnim evropskim zvaničnicima.

Višković je naglasio da rješavanje migrantske krize treba biti prvi prioritet institucija BiH, Savjeta ministara, Ministarstva bezbjednosti i Granične policije BiH.

– Ne vidim razlog zašto ne ojačati kapacitete granične službe, pa i da se Oružane snage BiH uključe u zaštitu granice. Ako je Evropa zatvorila svoje granice, onda je krajnje vrijeme da Srpska i BiH zatvore svoje da ne bi bilo nekontrolisanog priliva migranata – poručio je Višković.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO