Banjaluka

“KUPIO NAŠA SRCA” Stranka socijalne sigurnosti srpskih boraca podržala Stanivukovićevu kandidaturu

Predstavnici Partije demokratskog progresa i Stranke socijalne sigurnosti srpskih boraca potpisali  su danas u Banjaluci sporazum o podršci zajedničkom kandidatu za gradonačelnika Banjaluke Drašku Stanivukoviću.

“KUPIO NAŠA SRCA” Stranka socijalne sigurnosti srpskih boraca podržala Stanivukovićevu kandidaturu
FOTO: PDP/ USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Stanivuković je tokom obraćanja istakao da za njega potpisivanje ovog sporazuma nosi posebnu odgovornost i obavezu.

Pripadam porodici poginulog borca i njegovo ime nosim. To me odredilo, to je moj zavjet, dužnost i krst. I zbog svih onih koji su dali živote da mi danas živimo u našoj Republici Srpskoj i našem gradu, izgradnja spomenika poginulim borcima će biti jedna od prvih stvari koju ćemo uraditi. Dvadeset pet godina su obećavali da će spomenik biti izgrađen i ako su bili spremni da o tome lažu, jasno je o kakvim se karakterima radi- rekao je Stanivuković.

On je dodao i da će jedan od prioriteta biti i izgradnja muzeja Vojske Republike Srpske kraj tvrđave Kastel.

– Ali, u fokusu nove i bolje Banjaluke biće prije svega čovjek. Žalim zbog svake revizije invalidnine, zbog sramnih posmortalnih revizija na kojima oni koji vode ovu zemlju i grad štede, a ne štede na novim automobilima, helikopterima i drugim privilegijama- rekao je Stanivuković.

On je istakao da Banjaluka mora imati uređenu socijalnu kartu boraca i da konačno mora biti riješen njihov i status porodica poginulih, bez bilo kakvih političkih podjela.

Aco Prelić, predsjednik Stranke socijalne sigurnosti srpskih boraca rekao je da su borci u zadnjih 25 godina poniženi, opljačkani, sklonjeni na margine i da je vrijeme da se probude.

– Gospodin Draško Stanivuković je svojom iskrenom i pravednom borbom u NSRS kupio naša srca i unaprijed sebe odredio kao gradonačelnika Banjaluke. Jedini je, nakon toliko godina, ponudio da rješava pitanje centralnog spomenika u Banjaluci. Tu je da se bori za rješavanje nagomilanih socijalnih problema boračke kategorije i zbog svega toga ima našu najiskreniju podršku- istakao je Prelić.

Generalni sekretar PDP-a Milko Grmuša istakao je da je princip koji je ujedinio PDP i Stranke socijalne sigurnosti srpskih boraca onaj da u Banjaluci i Republici Srpskoj ne smije biti privilegovanih, samo ravnopravnih.

Generalni sekretar Stranke socijalne sigurnosti srpskih boraca, Brane Milošević, naglasio je da je posljednjih deset godina situacija sve gora, te su iz tog razloga neophodne promjene koje, uvjereni su, Draško Stanivuković kao gradonačelnik Banjaluke može i hoće da donese.