Gradovi

"KVALITETAN KADAR GARANTUJE DOBRU ZDRAVSTVENU ŽAŠTITU" Opština Istočna Ilidža sufinansira specijalizacije doktora

Načelnik Istočne Ilidže Marinko Božović u ime ove opštine danas je potpisao Sporazum sa JZU Dom zdravlja Istočno Sarajevo i JZU Bolnica “Srbija” o dodjeli sredstava za sufinansiranje specijalizacije i stručnog usavršavanja doktora medicine.

"KVALITETAN KADAR GARANTUJE DOBRU ZDRAVSTVENU ŽAŠTITU" Opština Istočna Ilidža sufinansira specijalizacije doktora
FOTO: MARIANA REGOJE/RAS SRBIJA

Novčana sredstva u iznosu od 22.000 KM za ovu godinu pokriće troškove za specijalizaciju sedam doktora, a obezbijeđena iz budžeta opštine Istočna Ilidža i dodijeliće se doktorima koji imaju prebivalište na teritoriji opštine Istočna Ilidža i koji su u stalnom radnom odnosu u JZU Dom zdravlja Istočno Sarajevo i JZU Bolnica “Srbija”.

Potreba stanovnika opštine Istočna Ilidža za boljom zdravstvenom zaštitom i stručnjacima iz oblasti medicine je bila osnovni motiv i razlog što smo se odlučili za ovaj korak. Mi smo prva opština u sastavu Grada Istočno Sarajevo koja radi ovako nešto, nadamo se da će ovo biti primjer i ostalim lokalnim zajednicama – rekao je načelnik opštine Istočna Ilidža, Marinko Božović.

Direktor Bolnice “Srbija” Nebojša Šešlija se zahvalio načelniku opštine Istočna Ilidža na brizi za zdravstveni sektor na području ove regije.

– Moram istaći da je u Bolnicu “Srbija” od početka godine primljeno devet mladih doktora kojima je neophodna specijalizacija. Tako da je bilo koja pomoć potrebna, jer samo kvalitetan kadar može garantovati kvalitetnu zdravstvenu žaštitu našem stanovništvu – rekao je Šešlija, te dodao da je trenutno u Bolnici “Srbija” najpotrebnija specijalizacija za opštu hirurgiju, ginekologiju i urologiju.