Sport

KVARTET ZA TOKIO Uz Đokovića i Kecmanovića još dvoje učesnika Olimpijskih igara

Novaku Đokovićiu i Miomiru Kecmanoviću za koje je poznato od ranije da će učestvovati na Olimpijskim igrama u Tokiju priključila su se još dva imena.

KVARTET ZA TOKIO Uz Đokovića i Kecmanovića još dvoje učesnika Olimpijskih igara
FOTO: NEIL HALL/EPA

Kvartet će predstavljati Srbiju u singlu na Olimpijskim igrama u Tokiju – Novak Đoković, Miomir Kecmanović, Nina Stojanović i Ivana Jorović. Juče smo obavešteni iz ITF-a da su pravo učešća dobile i Nina Stojanović i Ivana Jorović – kaže Aleksandar Bolić, sportski direktor TSS i dodaje:

– Do juče su samo Novak Đoković i Miomir Kecmanović bili sigurni putnici u Japan. Stojanovićeva je 86. na svjetskoj listi a Jorovićeva ima zaštićeni rejting oko 90. mjesta zbog duge pauze zbog povreda i u normalnim okolnostima ne bi bile na olimpijskom spisku. Zbog situacije sa koronom i mjehurom koji će biti veoma strog u Tokiju, mnogo tenisera je otkazalo učešće – objašnjava Bolić. Zato i teniserke koje po svom rejtingu na prethodnim Olimpijadama nisu mogle da učestvuju, sada imaju tu mogućnost – objasnio je Bolić.

U TSS su uvereni da će Srbija imati još jednu učesnicu. Aleksandra Krunić i Stojanovićeva su prve alternative u dublu. Ukoliko samo još jedan par sa postojećeg spiska otkaže, imaćemo i jedan dubl u Tokiju. Đoković i Kecmanović neće igrati u paru.

Na OI će putovati i selektori u obje konkurencije, Viktor Troicki i Dušan Vemić.

Prihvati notifikacije