Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

LAJOVIĆ PRIMIO PEHAR OD KOLINDE “Ni sam ne bih napisao bolji scenario”

Sport
Autor:

Foto: Justin Lane / EPA

Pehar za svoju prvu ATP titulu, do koje  je u Umagu došao poslije pobjede nad Atilom Balašom (7:5, 7:5) Dšan lajović primio je od hrvtske predjednice Kolinde Grabar Kitarović.

Srpski teniser, čini se, posebno je bio zadovoljan zbog činjenice da je upravo u Umagu došao do prvog trofeja:

-Ne bih ni sam mogao da napišem scenario bolje. Dolazim ovdje već 12 godina, dolazio sam i kao junior, a sada i u seniorksoj konkurenciji. Imam mnogo navijača ovdje,  mnogo navijača ovdje gleda tenis propraćen  svaki meč i uvijek se vraćam sa dobrim osjećajem. Posebno sam zadovljan što sam baš ovdje došao do prve titule – rekao je Lajović, gostujući na hrvatskoj televiziji, a potom se osvrnuo i na sam meč:

-Nisam imao rješenje za njegovu igru, puno je mijnjao ritam, ali sam znao da na 5:4 neće moći lako da završi. Bio je pod pritiskom i znao sam da ako udem čvrst imaću set.  To se desilo, dobio sam samopouzdanje. U drugom sam dobro otvorio ali se tu se zakomplikovalo. Ipak  uspeo dam da se vratim iako je on dobio neku energiju u završnici – dodao je Lajović.

Hrvatske novinare zanimalo je šta je recept za velike uspjehe srpskih tenisera

-Moglo bi da se kaže smo svi kao porodica, prijatelji smo, privatno se družimo, guramo jedan drugog. Srpski tenis je u najbojoj poziciji u poslednjih nekoliko godina.  Ako se Viktor i Janko vrate imaćemo mnogo igrača u top s100 što je fantastično za jeddnu tako malo zemlju. A kada imamo Novaka na prvom mjestu onda  je sve mnogo lakše, on je nevjerovatan – zaključio je Lajović.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO