Hronika

Lalić sve šokirao izjavama na današnjem ročištu "Dobili smo 700.000 evra od škaljaraca kao avans za ubistvo Radulovića"

Suđenje ozloglašenom klanu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, za koje se sumnja da su izvršili sedam teških ubistva, nastavljeno je danas u Specijalnom sudu u Beogradu.

Srđan Lalić
FOTO: TV PINK, MUP RS ALEKSANDAR DIMITRIJEVIĆ/RINGIER

Tokom današnjeg ročišta nasmijani koljač, svjedok okrivljeni, Srđan Lalić, nastavlja sa iznošenjem odbrane i odgovara na pitanja tužioca, sudije, ali i advokata porodice žrtava.

– Pomenuo bih da sam u ljeto 2020. sa Bojanom Hrvatinom, Markom Budimirom i još nekima, preuzeo na Novom Beogradu 700.000 evra od pripadnika škaljarskog klana. Taj novac smo odnijeli u jednu menjačnicu na Dorćolu, a prilikom otmice Mileta Radulovića, rečeno da je taj novac odnijet kao avans za njegovo ubistvo – rekao je Lalić.

– Jednom prilikom sam 2020. godine bio da pogledam neki automobil sa štekom, i tada mi je Belivuk pisao, tražio da jednom kontaktu, prebacim kilogram kokaina. Po tu drogu došao jedan Albanac.

Pročitajte još

– Za učešće u “ratu” pripadnicima grupe isplaćivane nagrade, mislim za zasluge u radu između kavača i škaljara. Ja sam jednom dobio 5.000 evra , drugi put 10.000 evra, prenosi Blic.

– Kupio sam sa pojedinima plac kod Pančevačkog mosta, plac se vodio na oca braće Budimir. Dejan Lazarević, advokat, tokom mog boravka u pritvoru me je instruirao da cimera sa kojim sam boravio, da ga nagovorim da lažno svjedoči u ovom predmetu, da optuži tužioce Babića i Ivanića da su Spasojeviću pripremali neke papire iz kojih mora da nauči, da su mu prijetili i ucjenjivali.

Prihvati notifikacije