Digitalna Srpska

LANSIRAJ SVOJU IDEJU Kompanija m:tel pokrenula novi ciklus takmičenja za srednjoškolce

Kompanija m:tel je i ove godine pokrenula novi ciklus takmičenja u izradi mobilnih aplikacija u Android™ OS ili iOS za mobilni telefon ili tablet, a koji se odnosi na srednjoškolce iz cijele BiH.

LANSIRAJ SVOJU IDEJU Kompanija m:tel pokrenula novi ciklus takmičenja za srednjoškolce
FOTO: MTEL/RAS SRBIJA

Pod motom „Lansiraj svoju ideju“, projekat je ove godine započeo 1. oktobra, objavljivanjem poziva srednjoškolcima da na adresu kompanije m:tel dostave svoje ideje do 22. novembra 2019. godine.

U toj, prvoj fazi takmičenja, potrebno je da se formiraju timovi učenika sa najviše tri člana, te izaberu mentori profesori koji će srednjoškolcima pomoći u izradi aplikacije.

Nakon što osmisle ideje, te ih pošalju na adresu app.takmicenje@mtel.ba, slijede faze izrade aplikacija, te državno takmičenje i izbor najboljih do pet aplikacija u BiH.

App takmičenje ima i regionalni karakter jer se, zahvaljujući regionalnom poslovanju Telekom Srbija Grupe, čiji je dio i kompanija m:tel, istovremeno organizuje i u Srbiji i u Crnoj Gori, pa će i ove godine pobjednici na bh. državnom takmičenju biti u prilici da se takmiče regionalno sa svojim vršnjacima iz Srbije i Crne Gore.

Pored bogatih nagrada koje srednjoškolci mogu osvojiti kao autori najboljih pet u BiH, pobjednici regionalnog takmičenja imaće priliku da zajedno sa svojim mentorom odu na studijsko putovanje na neku od evropskih stručnih IT konferencija.

Više informacija o takmičenju, Opšte uslove, listu škola učesnica, te formular za prijavu možete pronaći na zvaničnoj internet adresi kompanije https://mtel.ba/Press-centar/a14327-Napravi-tim-prijavi-se-i-ucestvuj-u-m-tel-app-takmicenju.html.