Digitalna Srpska

Lansirana prva HRVATSKA društvena mreža, otkriveno i kako "PLEME" FUNKCIONIŠE (VIDEO)

Prva hrvatska društvena mreža “Pleme”, namijenjena stanovnicima Hrvatske i ljudima koje interesuje Hrvatska, lansirana je, piše portal Croatiaweek.com.

Lansirana prva HRVATSKA društvena mreža, otkriveno i kako "PLEME" FUNKCIONIŠE (VIDEO)
FOTO: PLEME.APP/PROMO

Aplikaciju je razvila kompanija “Kraljević tehnolodži” sa sjedištem u Australiji, a od subote se može nabaviti u “EplStor” i “Gugl plej” prodavnici.

Uradili smo to jer osjećamo da će se budućnost onlajn zajednica i društvenih mreža manje vrtjeti oko velikih igrača poput “Fejsbuka” a više oko razvoja manjih, podijeljenih ponuda za zajednice koje se fokusiraju na okupljanje ljudi sa specifičnim interesima. Neki bendovi i preduzetnici to već rade za svoje fanove i klijente sa sjajnim rezultatima – kaže Nik Kraljević.

We are VERY please to announce Pleme is live on the AppStore and the Google Play store you can download it at: https://pleme.app

Posted by Kraljevic Technology on Saturday, November 2, 2019

On je smatrao da će biti dobro da uradi nešto za hrvatsku zajednicu što bi joj omogućilo da bolje komunicira i dijeli informacije.

– Pojavljivaće se neke sjajne stvari, poput ohrabrivanja dijaspore da se vrati u Hrvatsku, tako da osjećamo da će ono što stvaramo biti veliki dodatak široj zajednici, a sve zanimljive ideje koje drugi preduzetnici razvijaju prave bolju vezu između Hrvata i ljubitelja Hrvatske – ističe Kraljević, dodajući da je “Pleme” njegov do sada najbolji proizvod i da se ponosi njime.

Na sajtu Pleme.app, cilj aplikacije je “da pomogne lokalnim Hrvatima i široj dijaspori u povezivanju i komunikaciji i negovanju boljih veza”.

Sa “Plemenom”, ističe se, možete komunicirati privatno i graditi prave veze, organizovati događaje, pratiti livestream i povezati se sa ljudima koji dijele vaše interese, a moguće je i prikupljati fondove čiji su ciljevi važni za zajednicu, te prodavati svoje ili kupovati predmete iz prodavnice “Pleme”.

Nekoliko korisnika je već ostavilo uglavnom pozitivne komentare na Pleme.app. Tako je jedan komentator rekao da je ovo “super aplikacija” i dodao da ima “puno potencijala”.

Aplikaciju možete učitati OVDJE.