Svijet

Lansirani dronovi i balističke rakete: U ruskom napadu na Odesu i Kijev POGINULO 9 OSOBA, od kojih je 4 djece

Ukrajinski vojni zvaničnici objavili su rano jutros da je Rusija pokrenula napad dronovima i raketama u kojem je crnomorskoj luci Odesi ranjeno devet osoba, uključujući četvoro djece, a meta vazdušnih udara je bila i prestonica Kijev.

napad na Kijev
FOTO: SERGEY KOZLOV/EPA

Oleh Kiper, guverner Odeske oblasti, objavio je na Telegramu da je nekoliko stambenih zgrada oštećeno i da su u njima izbili požari.

Iz gradske administracije Odese je saopšteno da je oštećeno je najmanje 14 stanova.

Ukrajinsko Ratno vazduhoplovstvo je navelo da je Rusija lansirala ukupno 16 jurišnih dronova i dvije balističke rakete Iskander kratkog dometa.

Pročitajte još

– Sistemi protivvazdušne odbrane uništili su 15 dronova nad Odeskom, Kijevskom, Mikolajivskom i Čerkaskom oblašću – saopštilo je Ratno vazduhoplovstvo Ukrajine na Telegramu.

Britanska agencija navodi da u toj poruci nije navedeno šta se dogodilo sa raketama.

– Svi dronovi koji su lansirani na Kijev su uništeni – napisao je na Telegramu Serhij Popko, šef vojne administracije glavnog grada Ukrajine, prenosi Blic.

On je u toj objavi dodao da nema podataka o šteti ili ranjenima u napadu.

Putem iste društvene mreže oglasio se i Vitali Kim, guverner Mikolajivske oblasti, koji je naveo da je olupina oborenog drona oštetila objekat komercijalne infrastrukture.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu