Sport

LAPORTA IMA PLAN "Želim da vratim radost u Barsu, Mesi ne ide nigdje"

Bura oko toga gdje će Lionel Mesi nastaviti karijeru dobila je novo poglavlje i to u vidu zvanične kandidature Đoana Laporte da iznova postane predsjednik Barselone, u kojoj je bio punih sedam godina, do 2010.

LAPORTA IMA PLAN "Želim da vratim radost u Barsu, Mesi ne ide nigdje"
FOTO: JUANJO MARTIN/EPA

A svoju poziciju pred izbor predsjednika ojačao je šokantnom tvrdnjom da se “zna gdje je Mesiju mjesto” i da on zna kako da legendu kluba zadrži na “Nou kampu” prenosi Blic.

Podsjetimo, Lioneli Mesi i Barselona su bili ovog ljeta u pravom malom ratu, kada je argentinski as poželio da ode, nezadovoljan situacijom u klubu, a prije svega odnosom uprave prema igračima i, možda još više, prema budućnosti ekipe. Podnio je Leo zahtjev za “besplatan odlazak”, mislio da na to ima pravo po važećem ugovoru (ističe tek na ljeto), a onda odustao kada je shvatio da se malo preračunao.

Ipak, nesuglasice nisu riješene, a i dolazak novog trenera, Ronalda Kumana, nije baš epohalno promijenio situaciju pa su sve snažnije glasine da se Mesi na zimu seli u Mančester siti.

Međutim, Laporta se sa tim baš i ne slaže tako lako. Uostalom, kako sam kaže, već je dokazao da umije da sačuva Mesija u Barsi, i to – kao niko prije i poslije njega.

– Meni je prvi čovjek Intera, Masimo Morati, nudio 250 miliona evra za Lea. Bilo je to 2006. godine. Naravno, i tada je, kao i sada, to nestvarna suma, ali… rekao sam ‘ne’, jer Mesi je simbol Barselone, bio i ostao – poručio je Laporta.

Tome je dodao i sljedeće:

– Želim da vratim radost u Barselonu, želim da vratim veselje i ljubav. Nisu to neka moja, tek tako, predizborna obećanja, već istinska, ljudska i moralna obaveza kao navijača ovog kluba. Imam jasan plan kako da Barsu izvučem iz dramatične situacije, prije svega finansijske – istakao je Đoan Laporta.

Prihvati notifikacije