Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“LETI VISOKO ANĐELE NAŠ” Sahranjena djevojčica Lena (16), osma ŽRTVA AUTOBUSA SMRTI

Hronika
Autor:

Foto: RAS Srbija

Više od 1.000 rođaka, prijatelja i drugova iz Umjetničke škole u Nišu oprostilo se danas od Lene Ilić (16), osme žrtve “autobusa smrti” iz Donjeg Međurova, koja je preminula u KC Niš nakon petomjesečne borbe za život.

Uz tužne zvuke pogrebne muzike i 16 crvenih balona u obliku srca koji su pušteni ka nebu Lena je sahranjena na groblju u Čokotu.

– Pet mjeseci si se hrabro borila. U svim našim srcima tinjala je nada da ćeš se nekako izvući a sada će ta srca od bola prepući. Leti sad visoko naš anđele mali, nemoj da se plašiš, stalno ćeš da živiš u srcima našim – rekla je, opraštajući se, Lenina drugarica.

Kako je Blic pisao, strašna nesreća u kojoj je poginulo osam osoba, a 28 su povrijeđene teže ili lakše desila se 21.decembra u 7.45 časova na pružnom prelazu u Donjem Međurovu. Na licu mjesta poginuli su Aleksa Dimitrijević (15) iz Novog sela i Bogomir Lazić (75) i Danijela Stanković (48) iz Čokota, dok su u KC u Nišu u toku operacija, podlegli povredama Nataša Janković (42) i Marijana Kocić (16), obje iz Čokota. Gajtana Stamenković (78) iz Donjeg Međurova preminula je 29.decembra u intentivnoj njezi a nakon nje, 2.januara ove godine i Vlastimir Đorđević (65) iz istog sela. Lena Ilić je osma žerva tragedije i peta iz sela Čokot.

Pred osnovnim sudom u Nišu u toku je suđenje vozaču autobusa Milanu Zdravkoviću, koji je optužen da je počinio teško djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja, jer se prije prekalska pruge nije zaustavio kraj saobraćajnog znaka „stop“ i pogledao da li nailazi voz.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO