Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

LIDER RUSIJE STIŽE Građani širom Vojvodine na OVAJ NAČIN dočekuju Putina

Politika
Autor:

Foto: Robert Getel/RAS Srbija

U nekoliko gradova u Vojvodini izlijepljene su naljepnice na kojima na engleskom jeziku piše “Putine, idi kući” (Putin go home), a potpisala ih je organizacija Mlada Vojvodina.

Naljepnice su se pojavile u Novom Sadu, Zrenjaninu, Kikindi, Bačkom Petrovcu, Vrbasu, Bečeju, Novom Bečeju, Kovačici, prenosi portal Autonomija.

Organizacija Mlada Vojvodina krajem novembra izlijepila je nazive Trga republike u Novom Sadu plakatima sa nazivom “Trg republike Vojvodine”, dan nakon što je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić na tom trgu otkrio spomenik kralju Petru Prvom Karađorđeviću, na svečanosti povodom dana kada se Vojvodina prije 100 godina priključila Srbiji, nakon Prvog svjetskog rata.

Prije toga, u nekoliko mjesta u Vojvodini osvanuli su plakati na kojima piše “Poslije 100 godina i Hong Kong je rekao doviđenja”.

Potpis Mlade Vojvodine je ilustrovan i zvijezdom petokrakom.

Mlada Vojvodina i ranije je bila poznata po sličnim akcijama, piše Blic.

Kako piše Sputnjik, građani Leposavića koji su jutros išli na posao kažu da su vojnici Kfora uništavali bilborde sa slikama predsjednika Rusije Vladimira Putina.

Poznati student i aktivista Filip Fićović objavio je na svom nalogu na Tviteru da su sinoć vojnici NATO-a ispisali grafit na bilbord blizu Kosovske Mitrovice, u mjestu Balaban, piše Sputnjik.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO