Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

LIDER SDS UZVRATIO KOŠARCU “On je dosadni ustavotvorac u pokušaju”

Politika
Autor:

Foto Dejan Božić/RAS Srbija

Predsjednik SDS Vukota Govedarica odbio je komentarisati člana Predsjedništva SNSD Stašu Košarca navodeći da je, između ostalog, dosadan i da ne želi komentarisati “ustavotvorca u pokušaju”.

– Tog “ustavotvorca u pokušaju” ne želim komentarisati iz više razloga, a jedan od tih razloga je taj zato što je dosadan – kratko je kazao Govedarica u izjavi Avazu.

Poznato je da je Staša Košarac prije desetak godina bio aktivno ukljušen u izradu novog Ustava BiH koji je podrazumijevao BiH bez entiteta.

Košarac je optužio Govedaricu da provodi “probosansku” politiku svog prethodnika, Mladena Bosića.

Košarcu je zasmetala izjava Govedarice koji je kazao da MAP ostaje i dalje kamen spoticanja u procesu formiranja novog saziva Savjeta ministara, dodajući da će iz te utakmice zvane BiH i NATO izaći samo jedan pobjednik – Izetbegović ili Dodik.

– Ja navijam za Dodika. Zato što je prihvatio sve ono što smo mi 2009. godine govorili, a to je da Srbi iz BiH moraju po pitanju NATO da prate Srbiju. Tada je Dodik prihvatao NATO a nama govorio da smo mi neznalice, da ne osjećamo politički trenutak u kome živimo a danas je došao na tu našu tezu – kazao je Govedarica u emisiji Puls BN TV, naglašavajući da je stav SDS u vezi NATO saveza nepromijenjen i da u tome treba da pratimo Srbiju”.

Govedarica je rekao da Dodik i Bakir neće odstupiti od maksimalističkih uslova oo MAP, iako su potpisana sva dokumenta na koja je, kako podsjeća, SDS i ranije upozoravao.

– Postoji pakleni plan i sve je ovo predstava za javnost i iz ove priče neko će izaći kao pobjednik a neko poražen. Vidjećemo kako će biti a ja navijam za Dodika u ovoj priči jer je prihvatio naše stavove još iz vremena kada je SDS vodio Mladen Bosić – kazao je Govedarica.

Košarac je izjavio da je očigledno da SDS u ovom trenutku nema ni lidera, ni rukovodstvo, ni ozbiljan politički program iza kojeg bi stajali članovi te stranke. Dodao je i da građani RS ne trebaju vjerovati Govedarici kada kaže da je protiv daljnjeg kretanja BiH ka NATO.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO