Hronika

"Lidiju je kao malu klackao u krilu, KAKO JE MOGAO DA JE UBIJE?" Mještani i dalje u šoku poslije hapšenja Gorana Džonića

Kako je mogao to da učini, pa on je Lidiju, dok je bila djetence, klackao u krilu. Kako je imao dušu, samo to ne mogu da shvatim - ovim riječima jedan od mještana Moravca opisuje šok koji vlada već danima u ovom aleksinačkom selu, nakon saznanja da je za brutalno ubistvo Gorana, Gordane i Lidije Đokić osumnjičen Goran Džonić, Đokićev brat od tetke.

"Lidiju je kao malu klackao u krilu, KAKO JE MOGAO DA JE UBIJE?" Mještani  i dalje u šoku poslije hapšenja Gorana Džonića
FOTO: FACEBOOK / DRUSTVENE MREZE
Goran Džonić

Gordana, ta divna žena je, dok je u stomaku nosila Lidiju, punih devet mjeseci ležala u bolnici, nije smjela da se pomjeri iz kreveta. On je sve to znao, koliko su teško dobili dijete i šta su sve prošli. Pa kakav je to čovjek – pita se jedan od Moravčana.

No, iako Gorana Džonića uglavnom opisuju kao zajedljivog, svadljivog i podlog čovjeka, za njegove sinove mještani nemaju loše riječi.

Pročitajte još

– Ako danas ne zavadi dva kamena, neće da mu bude dobro. Takav je on. Ako si sa njim dobar, biće dobar sa tobom vječno. Zato se svi i čude zašto je tako nešto mogao da uradi bratu od tetke Goranu Đokiću sa kojim je dobar cijeli život. Jedino je objašnjenje da se pomamio na pare. Ali i to je neobjašnjivo jer je cijeli život imao koliko je htio. Žena mu je izuzetno dobra osoba, i djeca. Nadam se da će se pokazati da mladići nemaju veze sa ovim – kaže drugi mještanin Moravca.

Moravčani su ogorčeni posebno činjenicom da je Džonić, kako se sumnja, zloupotrebio bratovljevo povjerenje da bi ga namamio u klopku.

– Kako je mogao da se odluči na tako nešto, samo to mi ne ide u glavu. Znači sad, dobri smo, pozoveš me pokvario ti se traktor u polju, ja dođem da ti pomognem i ti me upucaš. Strašno. Uništio je nekoliko porodica, i Đokićevu, i porodice Gordanine braće, i svoju i porodice svoje djece. Ne znam gdje će mu duša, pričaju Moravčani.

Mnogi stanovici ovog sela odbijaju razgovor kao neželjenu temu.

– Znam ga odlično i njega i djecu, generacija smo. Ja ih znam kao dobre a šta je bilo, ne znam. Svako nosi svoj krst a državni organi neka rade svoj posao – kaže jedan mještanin Moravca.

Prihvati notifikacije