Zabava

LIJEP I PAMETAN Glumac Luka Grbić je član Mense, a jedna njegova koleginica misli da je presladak

Mladi glumac Luka Grbić proslavio se ulogom u filmu "Južni vetar", gdje je igrao zajedno sa Milošem Bikovićem i Bogdanom Diklićem.

Luka Grbić
FOTO: MILAN ILIĆ/RINGIER

Luka je nakon prve uloge stekao ogromnu popularnost, a trenutno je jedan od najtalentovanijih i najperspektivnijih glumaca mlađe generacije.

Kada je snimao prvi dio “Južnog vetra” imao je samo 18 godina, i tek je bio maturant Prve beogradske gimnazije, a istovremeno je bio student Fakulteta dramskih umetnosti.

Poslije toga, uslijedile su uloge u serijama “Biser Bojane”, “Košare”, dok ga trenutno ga gledamo kao Ivana Tomovića popularnoj seriji “Tajna vinove loze”.

Za svoju prvu ulogu u filmu „Južni vetar“ dobio je nagradu za debitanta godine na festivalu „Filmski susreti“ u Nišu.

Međutim, malo ko zna da je on među najpametnijim glumcima. Naime, kada je upisao srednju školu, Luka je počeo da volontira u NTC centru i tu je saznao za Mensu i postao njen član.

– Da. Po upisu u srednju školu, počeo sam da volontiram u NTC centru. Preko osnivača ovog programa učenja Ranka Rajovića čuo sam za Mensu. Odlučio sam pokušam. Nijedan rezultat me ne bi porazio. Prvi put nisam prošao i falila su mi tri boda. Znao sam da će sljedeći put biti bolje i ostvario sam rezultat 156, do granice do koje se mjeri ovaj test. Otišao sam na prvi sastanak i upoznao vrlo zanimljive ljude – rekao je mladi Luka Grbić, piše Blic.

Nije mu odoljela ni Ivana Dudić

Glumica Ivana Dudić o ljubavi gotovo nikada ne govori, a nedavno je iznenadila kada je priznala da joj se dopada kolega Luka Grbić, te i otkrila način na koji ga je muvala.

– Znaš ko mi se sviđa, on je presladak, to uvijek govorim. Luka Grbić. Znaš kako sam mu se udvarala, pošto je on baš mlađi od mene? Pitala sam ga da li hoće da ga vodim u Mek – kroz smijeh je glumica otkrila u “Poster podkastu”.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu