Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

LIJEPA TRADICIJA Biciklijada duž rijeke plive od Jajca do Šipova

Regioni
Autor:

Foto: Srna

Oko 200 biciklista učestvovalo je danas u tradicionalnoj 10. Biciklijadi, koja je organizovana duž doline rijeke Plive, počevši od Jajca, preko Jezera do Šipova.

Načelnik opštine Jezero Snežana Ružičić izjavila je Srni da je riječ o jubilarnoj manifestaciji koja okuplja veliki broj mladih učesnika.

– Mnogo ljudi je propratilo današnji događaj, a i ja već godinama učestvujem u toj priči. Ovo je lijepa poruka zajedničke saradnje opština Jezero, Jajce i Šipovo i zajedničke promocije rijeke Plive – rekla je Ružičićeva.

Načelnik opštine Jajce Edin Hozan kaže da Biciklijada promoviše zdrav život, vožnju biciklom i rijeku Plivu koja je, kako kaže, nenadmašiva po svojoj ljepoti.

Predsjednik organizacionog odbora 10. Biciklijade Velid Hrnjić rekao je da su biciklisti startovali iz Jajce, ispred muzeja Avnoja i da su se kretali trasom stare uskotračne željezničke pruge.

– Prvo smo odmarali u opštini Jezero, gdje su nas dočekali sa prigodnim kulturno-zabavnim programom, nastavili smo do jezera Đol, gdje smo takođe odmarali, pa do Šipova, do izvora Plive – naveo je Hrnjić i dodao da je bilo učesnika i iz Mrkonjić Grada, Tuzle, Bugojna i Donjeg Vakufa.

Organizator manifestacije je Planinarsko društvo “Ćusine” iz Jajca, a pokrovitelji su opštine Jezero i Jajce.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO