Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

LIJEPE VIJESTI ZA MALOG HRABRIŠU Nikola je najvećim dijelom prebrodio tešku bolest

Društvo
Autor:

Foto: Zajedno za život

Borba hrabrog dječaka, koji je ujedinio cijelu Srbiju, i njegove porodice urodila je plodom. Mali Nikola Pavlović najvećim dijelom prebrodio je nemirne vode i oluje nakon što mu je dijagnostikovana teška maligna bolest – neuroblastom.

Kao i do sada, kako je to bivalo u velikom broju slučaja, stanovnici cijele Srbije, a i šire, pridružili su se i ovoj, za malog Nikolu i njegovu porodicu, najvažnijoj bitki. Pomoć je stizala sa svih strana, a uz novčanu nije manjkala ni moralna pomoć sugrađana porodice Pavlović iz Aranđelovca.

Nakon neprospavanih i neizvjesnošću ispunjenih noći, majka dječaka Nikole, Ana Pavlović oglasila se iz đenovske klinike putem Fejsbuka i javnost obavestila o trenutnom zdravstvenon stanju ovog malog heroja, piše Blic.

– Dragi drugari, želimo sa vama da podijelimo lijepe vijesti! Prva i najvažnija, Nidži su svi rezultati dobri, sve mu je čisto, osim eto tog mrtvog tkiva na leđima koje je nakon operacije ostalo i sada se mali dio toga “probudio” – kaže Ana.

Nidža je, dodaje, dobro odreagovao na terapiju, “Bogu hvala i to se smanjuje, što je u ovom trenutku najbitnije”.

Novi ciklusi terapije

Ona je takođe najavila nove cikluse i tretmane koji očekuju Nikolu.

– Predstoji mu još dva ciklusa terapija, pa zatim radio-terapija i nakon toga moguća operacija, ali polako. Vidjećemo, korak po korak. Važno je da je on dobro, da sve to junački podnosi, da je veseo, nasmijan i spreman da dobije ovu bitku do kraja – poručila je majka dječaka.

Ana je priliku da se javno obrati svima koji su zainteresovani za zdravstveno stanje njenog djeteta iskoristila i da iskaže svoju zahvalnost svima onima koji misle na njih.

– Želim ovom prilikom da se zahvalim svima vama što mislite na nas, što nam pružate ogromnu podršku i što je Nikola i dalje u vašim mislima i molitvama – navela je u obaveštenju presrećna majka i dodala kako joj ta vrsta podrške puno znači.

– Sve to nam puno znači jer da nemamo vas, mnogo bi teže ovo izgurali. Podrška u ovim trenucima je neizmjerno važna i od srca vam hvala na njoj. Ovo je još jedno iskušenje koje možemo i moramo pobijediti do kraja, a mi jako vjerujemo u Boga i u Nikolu i da će na kraju biti tako, zaslužio je moj mali veseli dječak da se što prije vrati tamo gdje mu je i mjesto, u svoje djetinjstvo. Veliki pozdrav od Hrabriše za sve vas – poručila je Ana Pavlović.

Ova neveorovatno radosna vijest stigla je nakon šoka od prije mjeses dana. Kontrolni pregled koji je tada mogao da bude njegova karta za Srbiju, pretvorio se u novu borbu, pošto je nakon njega ustanovljeno da se bolest vratila, na sreću ne u toj mjeri sa kojom je u bolnicu došao, ali ipak dovoljno ozbiljnoj da bi njegovo liječenje u Italiji bilo produženo.

Nikola je u bolnicu primljen u 3. godini zbog bolova u stomaku, koji su naizgled djelovali kao tegobe izazvane upalom slijepog crijeva. Ova sumnja rapidno je poprimila drugačiju i za porodicu neočekivanu dijagnozu, neuroblastom u IV stadijumu, nakon koje kreće pohod za povratak prerano ugroženog zdravlja malog djeteta.

Sugrađani iz Aranđelovca nisu ostali nedostupni nakon što se vijest o humanoj akciji prikupljanja novca zarad liječenja malog Nikole tada pročula kroz ovaj grad.

– Kao da smo svi postali jedna porodica. Nakon prvobitnog šoka i nevjerice, počeli su da sakupljaju novac. Tako smo dosad uspjeli da skupimo oko dvije trećine od ukupne sume novca. Toliko ljubavi, podrške, pozitivne energije dobijamo svakoga dana, da sam preponosni što smo iz Aranđelovca – ispričao je ranije Nikolin otac Nenad.

Nikola tada igralište mijenja za svakodnevne odlaske u bolnice, u kojima je dječak bio podvrgnut različitim ispitivanjima i analizama.

Uporedno sa Nikolom koji je, naivno i dječije nesvjestan ozbiljnosti situacije ulazio u svaki novi dan, trku je sa vremenom vodila i njegova porodica u traženju klinike koja bi obavila operativni zahvat nad malim djetetom. Nakon infrmacije da su svi kapaciteti klinike u Americi popunjeni, proces liječenja je privremeno nastavljen ovde.

Zbog nemogućnosti da u potpunosti tretman koji ova bolest zahtjeva bude obezbjeđen u Srbiji, porodica je u kontakt stupila sa klinikom u Đenovi, u Italiji koji su za pruženu uslugu operacije i tretmana tražili 280.000 evra . Novac je ujedinjenim snagama grašana prikupljen i mali Nikola je tada krenuo put Đenove.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO