Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

LIJEPE VIJESTI ZA NAJSTARIJE Uvećane penzije u FBiH stižu 6. maja

Društvo
Autor:

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Upravni odbor Federalnog zavoda za MIO/PIO donio je u danas na telefonskoj sjednici odluku o usklađivanju penzija u skladu sa odredbama člana 79. Zakona o MIO/PIO.

Tom odlukom sve penzije sa izuzetkom najviših i onih ostvarenih u 2019. godini, povećaće se za 3,5 odsto sa primjenom od 1. januara 2019. godine.

Odlukom o usklađivanju obuhvaćene su minimalne i zagarantovane penzije ostvarene i u 2019. godini, koje će se, takođe, povećati za 3,5 odsto.

Korisnicima penzija ostvarenih prema Zakonu o prijevremenom povoljnijem penzionisanju branilaca-odbrambeno oslobodilačkog rata, a prema odredbama navedenog zakona, usklađivanje penzija će biti izvršeno sljedećeg mjeseca za 1,6 odsto sa primjenom od 1. januara 2019. godine, sa izuzetkom minimalnih penzija koje se povećavaju za 3,5 odsto, u skladu sa današnjom odlukom.

Pored povećanih penzija za april, korisnici će prilikom isplate, a koja će biti u ponedjeljak, 6. maja, dobiti i razlike između isplaćene i uvećane penzije za prva tri mjeseca.

Ukupno potrebna sredstva za isplatu penzija za april i razlike za prva tri mjeseca, sa uračunatim troškovima, iznose oko 200 miliona maraka.

(Avaz)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO