Banjaluka

Lijepe vijesti za roditelje: Veće subvencije za djecu u privatnim vrtićima

Gradonačelnik Draško Stanivuković potvrdio je da će biti povećane subvencije roditeljima djece koja idu u privatne vrtiće.

Lijepe vijesti za roditelje: Veće subvencije za djecu u privatnim vrtićima
FOTO: ALEKSANDAR ČAVIĆ/ GRAD BANJALUKA

Tako će, kako kaže, za jedno dijete subvencija iznositi 100 KM, a 300 za dvoje djece koje pohađa privatni vrtić.

– Žao mi je što na ovoj sjednici nemamo najbitniju tačku, a to je izgradnja kolektora na Crkvenoj. Banjaluka je i dalje bez kolektora, jer je ponovo SNSD predložio skidanje prostornih planova koji se odnose na ovaj projekat – rekao je Stanivuković u pauzi sjednice Skupštine grada Banjaluka.

– Iako imamo odobren novac i projekat, ne možemo početi izgradnju – rekao je on.

Dodao je da SNSD sedam ili osam mjeseci odbija izgradnju kolektora.

Pročitajte još

Takođe, kaže da nema volje među odbornicima za izmještanje kladionica koje su u blizini škole, iako je dostavio sav materijal.

– Odbornici će raspravljati samo o polovini tačaka dnevnog reda, a jedna od bitnijih tačaka jeste put u Česmi – rekao je on.

Ljubo Ninković, predajednik Skupštine grada, istakao je da što se tiče izjednačavanja subvencija, on nije politički djelovao na okupljanje roditelja jutros.

– Ovi ljudi su svojom voljom bili ovdje kako bi se izborili za rješenje svojih problema – rekao je Ninković.

Dodaje da nije podstrekivao ove ljude, ali volio bi da se ovaj problem riješi.

– Što se tiče izmještanja kladionica ovo danas što se vratio na ovu temu samo je maska i gluma Draška Stanivukovića. Ja ga ovim putem pitam, zašto se izmještaju samo kladionice u blizini škola, odnosno u radijusu od 500 metara od škola, kada postoji online klađenje – rekao je on, prenose Nezavisne.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu