Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Linta: Besramna odluka suda da ustaški pozdrav ne podstiče mržnju

Svijet
Autor:

Foto: Medija centar Beograd/RAS Srbija

Predsjednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocijenio je da je besramna, ali očekivana odluka suda u Slunju da proustaški pjevač Marko Perković Tompson nije podsticao na mržnju upotrebom zločinačkog pozdrava “Za dom spremni” na koncertu u tom mjestu.

– Odluka Prekršajnog suda u Slunju još je jedan dokaz da je današnja Hrvatska nastala na temeljima zloglasne Nezavisne Države Hrvatske /NDH/ i da je realizovala jedan od ciljeva Ante Pavelića i ustaškog pokreta, a to je protjerivanje pola miliona Srba i otimanje ili uništavanje srpske imovine – rekao je Linta, saopšteno je iz Saveza Srba iz regiona.

On je naglasio da je jasno kao dan da je ustaški pozdrav “Za dom spremni” bio jedan od simbola hrvatskih paravojnih snaga, a kasnije i Hrvatske vojske i da je Tompson u pravu kada kaže da taj pozdrav nije korišćen samo u njegovoj pjesmi “Bojna Čavoglave”, nego su ga koristili pripadnici gotovo svih hrvatskih jedinica tokom rata od 1991. do 1995. godine.

Prekršajni sud u Slunju oslobodio je danas Perkovića optužbi za remećenje javnog reda i mira zbog ustaškog pozdrava “Za dom spremni!” na koncertu u Slunju.

Sud je odlučio da Tompson nije podsticao mržnju ovim pokličem tokom izvođenja pjesme “Bojna Čavoglave” na koncertu 5. avgusta prošle godine na proslavi akcije “Oluja”, prenijeli su hrvatski mediji.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO