Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Linta: Kolinda Grabar Kitarović ponavlja vrhunske laži da je 1990-tih bila agresija na Hrvatsku i da se u Srebrenici desio genocid

Politika
Autor:

Foto: N1/screenshot YouTube

Miodrag Linta

Predsjednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocijenio je danas kao nastavak neprijateljske politike odluku hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović da i dalje ponavlja vrhunske laži da je 1990-tih bila velikosrpska agresija na Hrvatsku i da se u Srebrenici desio genocid.

– Istorijska je istina da je proustaški režim Franje Tuđmana izvršio agresiju na Jugoslaviju i Srbe u Hrvatskoj s ciljem stvaranja Velike Hrvatske bez Srba. Tzv. Domovinski rat nije bio odbrambeni, pravedan i oslobodilački već osvajački i zločinački rat i nastavak genocidnog rata koji je NDH vodila protiv srpskog naroda – navodi se u pisanoj izjavi Linte.

On je dodao da rezultat proustaške politike jeste etničko čišćenje srpskog naroda sa podruja današnje Hrvatske, zapadne Hercegovine, zapadnokrajiških opština i bosanske Posavine, kao i brojni zločini nad Srbima i sistematsko pljačkanje i uništavanje srpske imovine.

Linta navodi da sve činjenice jasno pokazuju da se u Srebrenici 1995. godine nije dogodio genocid.

– Lažna i apsurdna priča o tzv. genocidu u Srebrenici jeste u suštini sredstvo borbe pojedinih zapadnih centara moći i bošnjačkih političara protiv Republike Srpske, Srbije i srpskog naroda. To jasno potvrđuje da se bošnjački političari i intelektualna elita nisu odrekli ratne politike Alije Izetbegovića i stvaranja unitarne i proislamske BiH. Ako postoji zločin koji je najbliži definiciji genocida onda je to zločinačka akcija Oluja u kojoj je iz Krajine protjerano preko 220.000 Srba i ubijeno ili nestalo preko 2.000 Srba, kao i zločinačke akcije Hrvatske vojske i tzv. Armije BiH ”Južni potez” i ”Maestral” u zapadnokrajiškim opštinama odakle je protjerano preko 120.000 Srba i ubijeno 1.800 Srba – piše u saopštenju.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO