Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Linta: Odluka “Vikipedije” o Jasenovcu novi dokaz rehabilitacije NDH

Politika
Autor:

Foto: N1/screenshot YouTube

Miodrag Linta

Predsjednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta rekao je da je još jedan u nizu dokaza rehabilitacije NDH i ustaškog pokreta odluka hrvatske “Vikipedije” da najveću fabriku smrti na Balkanu u Drugom svjetskom ratu Jasenovac predstavi kao sabirni i radni centar.

Linta je u pisanoj izjavi za medije ovu odluku ocijenio je kao sramnu, ali i očekivanu.

– Većina Hrvata i mnoge hrvatske institucije smatraju da je nacifašistička NDH bila prava hrvatska država koja se borila protiv srpskog hegemonizma i velikosrpke ideologije, te da su ustaše hrvatski heroji, mučenici i šehidi, a ne fašističko smeće i zvijeri u ljudskom obliku – rekao je Linta.

On je naveo da je u Hrvatskoj postalo normalno da režiser Jakov Sedlar, koji je 2016. godine uradio profašistički film o Jasenovcu kao radnom logoru, dobije nagradu grada Zagreba za pozorište i film.

– Tog istog fašistu Sedlara je rektor zagrebačkog univerziteta Damir Boras imenovao za svog specijalnog savjeta za kulturu – naglasio je Linta.

On ističe da Srbija treba da izgradi Memorijalni centar žrtava genocida sa ciljem da širi istinu o tome da su ustaše u NDH počinili zločin genocida nad Srbima, Jevrejima i Romima, te da je počinjen bestijalnim i okrutnim masovnim ubijanjem.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO