Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Linta: Zatražiti od Vlade Hrvatske da zabrani sva udruženja i knjige koje negiraju genocidni karakter NDH

Politika
Autor:

Foto: N1/screenshot YouTube

Miodrag Linta

Predsjednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu u Skupštini Srbije Miodrag Linta ocijenio je danas da nedavna promocija u Zagrebu knjige “Razotkrivena jasenovačka laž”, autora Josipa Pečarića i Stjepana Razuma, predstavlja jedan u nizu dokaza da se u Hrvatskoj sve masovnije negira genocid u Jasenovcu i genocidni karakter NDH.

Linta je, u pisanoj izjavi za javnost, pozvao Evropsku uniju, OEBS i Savet Evrope da konačno zatraže od Vlade Hrvatske da zabrani sva udruženja i knjige koje negiraju genocidni karakter NDH, počinjen genocid nad Srbima, Romima i Jevrejima i iskrivljuju istorijske činjenice s ciljem da se prekroji i falsifikuje istorija Drugog svjetskog rata u Hrvatskoj.

Pomenutu knjigu je objavilo “Društvo za istraživanje trostrukog logora Jasenovac”, koje je od svog osnivanja poznato po negiranju Jasenovca kao logora smrti.

Važnu ulogu u rehabilitaciji ustaštva i NDH ima Vlada Hrvatske. Ministarstvo hrvatskih veterana godinama finansijski podržava više radikalno revizionističkih udruženja, među kojima su Udruženje “Hrvatski domobran” i pomenuto “Društvo za istraživanje trostrukog logora Jasenovac”.

“Hrvatski domobran” izdaje istoimeni list u kojem slavi ustaški pokret i NDH i jasno zastupa stav prema kome, da nije bilo ustaškog pokreta, ne bi bilo ni NDH, a da nije bilo NDH ne bi bilo ni današnje Hrvatske.

Ministarstvo veterana je “Društvu za istraživanje trostrukog logora Jasenovac” dalo 7.000 evra i na taj način jasno poslalo poruku da je temelj Tuđmanove Hrvatske ustaštvo i genocidna NDH, a ne ZAVNOH i antifašizam, istakao je Linta.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO