Gradovi

“LJEKARI I MEDICINSKO OSOBLJE NA IZMAKU SNAGE” Finansijska podrška za zdravstvene radnike u Bijeljini

Grad Bijeljina je usljed epidemiološke situacije izazvane pandemijom virusa korona i teških uslova u kojima se ljekari bore za živote pacijenata donio odluku da finansijski nagradi zdravstvene radnike u Domu zdravlja i Bolnici "Sveti Vračevi" i izdvojio po 100.000 KM za ove ustanove, saopšteno je iz bijeljinske Gradske uprave.

“LJEKARI I MEDICINSKO OSOBLJE NA IZMAKU SNAGE” Finansijska podrška za zdravstvene radnike u Bijeljini
FOTO: S.R. MRKONJIĆ/RAS SRBIJA

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić istakao je da su ovu odluku podržali svi članovi Gradskog štaba za vanredne situacije, koji su saglasni da se ljekari nalaze na prvoj liniji odbrane od kovida 19.

– Doktori i medicinsko osoblje u bijeljinskom Domu zdravlja i Bolnici su na ivici snaga, prihodi od participacije su smanjeni jer je uveden poseban sistem rada usljed pandemije, zbog čega je grad nekoliko puta izdvojio sredstva za pomoć zdravstvenim ustanovama, ukupno 1,3 miliona KM od početka pandemije – naveo je Mićić.

Mićić je rekao da su nedavno iz gradskog budžeta obezbijeđena sredstva za zapošljavanje ljekara i medicinskog osoblja sa evidencije Zavoda za zapošljavanje, koji već nekoliko dana pomažu ljekarima Doma zdravlja u borbi protiv virusa korona.