Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“LJEKARI SU PLAKALI KADA JE UMRLA” Roditelji tinejdžerke (15) koja je preminula nakon što je probala ekstazi donirali njene organe

Hronika
Autor:

Foto: Privatna arhiva

Porodica S. S. (15), tinejdžerke koja je preminula nakon što je na kućnoj žurci u Aranđelovcu konzumirala “ekstazi”, odlučila je da donira njene organe.

– Ljekari su se danima borili za njen život. Nažalost, nisu uspjeli da je spasu. Kada je moja kćerka umrla, svi ljekari su plakali. Odlučili smo da doniramo njene organe jer se nadamo da će tako drugi životi biti spaseni – rekao je za “Blic” Boris S. otac tinejdžerke koju je u smrt odvela kobna tableta droge.

Podsjetimo, S.S. je u petak, 2. novembra na žurci kod drugara u Aranđelovcu uzela jednu od tableta koje je okupljenima doneo N. B. (21).

– Na žurci se pojavio taj momak, koji je donio tablete ekstazija. Svi su uzeli. Ali moja kćerka je uzela jednu. Pozlilo joj je, pa su je doveli kući. Bila je svjesna. Odveli smo je u bolnicu, odakle je prebačena na VMA u Beograd. Ali, nije se probudila. Bila je na aparatima. Neizmjerno smo zahvalni ljekarima sa neurologije i toksikologije sa VMA, koji su sve učinili da je spasu – ispričao je potreseni otac šta se dešavalo kobne noći.

Kako je saopštio MUP, mladić N.B se tereti za krivično djelo omogućavanje uživanja opojnih droga.

Po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Aranđelovcu osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden tužiocu.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO