Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

LJUBAV TRAJE DECENIJAMA Danica otkriva da je u Lazara zaljubljena kao prvog dana, a evo šta kaže o braku

Zabava
Autor:

Foto: M. Mitrovic RAS Srbija

Bračni par Ristovski sljedeće godine će proslaviti 40 godina braka u kojem imaju dva sina, Petra i Jovana. Ljubavna priča proslavljenih glumaca je posebna i Danica ne krije da i dalje osjeća strast prema Lazaru kao kad ga je srela na FDU na prvoj godini studija i zaljubila se u njegov šarm i ljepotu.

Smije se na tu konstataciju, ali ističe da nijedan brak nije isti.

– Ne postoji univerzalni recept za očuvanje braka jer su u pitanju ljudi različitih karaktera. Bitni su poštovanje i ljubav – ističe Danica Ristovski.

Danica je u intervjuu objasnila i da dama nikada ne smije da izgubi dostojanstvo, ali da mora da bide mudra da bi prepoznala kad joj i tišina donosi korist.

– Ako je u pitanju mudrost, žena ponekad treba da zaćuti, ali ne zato što mora. Mislim u pozitivnom smislu, ne samo u negativnom. Nekada treba i prećutati da bi se nešto još bolje rodilo – kaže Danica.

Zanimljivo je da su se Danica i Lazar još na početku braka dogovorili da on smije da igra ljubavne scene, a ona ne.

Neopisivo zaljubljena u pozorišnu scenu, Danica je ostvarila i značajne uloge u filmovima, neke i uz supruga Lazara Ristovskog koji je najavio povlačenje poslije filma i TV serije “Kralj Petar I” koji je i producirao kao vlasnik “Zilion” produkcije. Suprugovu odluku da se penzioniše kao glumac, Danica ne želi da komentariše, ali ističe da njoj slična ideja nije ni na kraj pameti.

– Igraću dok sam živa, odnosno dok budem pametna i sposobna. Ne smijem da kažem da će to biti dok me bude služio razum jer u tom slučaju razum prvi ode, a mi umjetnici i nismo baš pri zdravom razumu jer ne bismo pristajali na sve situacije i toliko ginuli za posao. Mi glumci i vi novinari radimo svoj posao sa mnogo strasti i predajemo se novim izazovima. Ja se još uvijek osjećam solidno i dobro, tako da idemo dalje – kaže glumica.

Budući da porodica Ristovski u Zemunu živi u vili sa bazenom, a posjeduju sličnu nekretninu u Bokokotorskom zalivu, glumica ima zagarantovano rashlađenje i bazu za lijep odmor. Danica kaže da ne planira mnogo unaprijed, kao i da se dogovora sa suprugom, sinovima i snajom o svemu.

– Ideja mi je da se odmorim, a zavisi od inspiracije i raspoloženja na koji način ću koristiti slobodno vrijeme. Svakako da ćemo na more, jer ga obožavam. U dogovoru sa porodicom planiram ljetovanje u kojem ćemo svi uživati i jedni drugima pružiti radost prije svega – rekla je glumica.

Inače, prvakinja Beogradskog dramskog pozorišta pred odlazak na ljetovanje završila je još jednu uspješnu pozorišnu sezonu, a među posljednjim odigrala je komad “Kad su cvetale tikve” u čast preminulog velikana Miše Janketića.

– Pamtim kako je Miša radeći ovu predstavu bio veliki posvećenik i glumac, uvijek decentan, uvijek prisutan, na neki način nevidljiv, a sve je obuhvatao pogledom. Posljednja scena u predstavi je za mene posebna, pada snijeg a on govori: “U pravu si mama, ja sam kriv, ja sam za sve kriv.” Uvijek mi je bila tužna, životna i teška – ispričala je Danica Ristovski za Blic.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO