Svijet

LJUBAVNICE NAPRAVILE UŽAS Marija i Marijana namamile mladića, pa ga ZADAVILE I ISKASAPILE

Dvije djevojke u Portugalu optužene su da su ubile i raskomadale radnika u hotelu, pa sačuvale dijelove njegovog tijela još nekoliko dana.

LJUBAVNICE NAPRAVILE UŽAS Marija i Marijana namamile mladića, pa ga ZADAVILE I ISKASAPILE
FOTO: FOTO: @PINKSIXTY_NEWS/TWITTER/SCREENSHOT

Marija Malveiro (19) i njena ljubavnica medicinska sestra Marijana Fonseka (23) navodno su odsjekle prste nesrećnom Diogu Gonsalvešu kako bi putem otisaka pristupile njegovom bankovnom računu putem aplikacije na mobilnom telefonu i ukrale nasljedstvo od oko 66.000 evra, prenose lokalni mediji.

Potom su zadržale njegove raskomadane dijelove tijela u dva automobila prije nego što su navodno bacile glavu, ruke, šake i stopala kod vodopada Pego do Inferno u blizini grada Tavire.

Torzo Dioga Gonsalveša ljubavnice su bacile s litice dan ranije u gradu Sagresu.

Stravični detalji o ubistvu 21-godišnjaka i uklanjanju njegovih dijelova tijela – koje je nadahnuto američkom serijom “Dekster”- dogodilo se 18. marta kada su dvije žene zadavile Gonsalveša. Prema navodima tužitelja, dijelove njegova tijela u more su bacile tek četiri dana kasnije.

Otisak žrtvinog prsta iskoristile su kako bi prebacile novac, pa su pričekale još 24 sata kako bi se riješile ostatka njegovog tijela.

U optužnici stoji i da su čak tri dana provele šaljući poruke s njegovog Fejsbuk profila kako bi zavarali kolege i prijatelje uvjeravajući ih da je još uvijek živ.

Sudiće im se za niz kaznenih djela, uključujući ubistvo, komadanje tijela, računarsku prevaru i korišćenje ukradenog vozila.

Portugalski mediji takođe navode kako je Marija Malveiro iskoristila činjenicu da se sviđala Gonsalvešu pa mu je dala sok u kojem je bio sedativ. Prije toga mladiću je obećala “ples u krilu”, a i zavezala ga je za stolicu. Nakon toga ga je zadavila i sa svojom ljubavnicom raskomadala tijelo. Sav ovaj horor odvijao se u Gonsalvešovom domu.

Ubice su pokušale da učine da izgleda kao da je počinio samoubistvo u Sagresu, no navodno su se okliznule prilikom bacanja torza s litice, pa on nije “sletio” u vodu čime su istražiteljima ostali ključni tragovi ubistva.