Sport

Ljubišić: Da polusezonu završimo sa još dvije pobjede

Rukometaši Borac Mtela su ostvarili i petu vezanu pobjedu u prvenstvu BiH. Banjalučani su slavili na veoma teškom gostovanju u Istočnom Sarajevu 27:26 i tako su ostali izjednačeni sa Gračanicom na vrhu.

Ljubišić: Da polusezonu završimo sa još dvije pobjede
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Borac je nakon godinu dana opet nanio poraz Slaviji na njenom terenu u prvenstvu jer je ekipa iz Istočnog Sarajeva poražena od Banjalučana i 16.12. 2018. godine. Jedan od junaka meča opet je bio golman Bojan Ljubišić koji je imao 15 intervencija, posebno na startu drugog dijela.

-Izuzetno važna pobjeda na veoma teškom gostovanju. Slavija gotovo godinu dana nije poražena na svom parketu i upravo smo im mi nanijeli poraz prošle godine takođe u decembru. Presudila je širina u našem igračkom kadru iako smo nastupili bez lijevog beka Vukašina Rakocije. Odigrali smo dobro drugi dio,  stekli prednost a domaćin se nije predavao.  Ovo je izuzetno važna pobjeda jer nas očekuje težak finiš. Čekaju nad dueli protiv Leotara i Bosne a želja je da ovaj dio šampionata završimo sa još dvije pobede. Biće teško posebno u Visokom koji je ove sezone kandidat za vrh. Ipak, mislim da sve zavisi od nas i naših partija. Ako budemo na nivou onda se nadam se ćemo ovaj periodu uspešno završiti- istakao je golman Bojan Ljubišić.

Bojan Ljubišić je jedan od kandidata i za najboljeg sportistu Republike Srpske.

-Drago mi je što sam u krugu kandidata za najboljeg sportistu, to je priznanje za moj sav dosadašnji rad ali moja je najveća želja titula šampiona BiH, da Borac osvoji titulu u ovom prvenstvu i sve je tome podređeno- dodao je Ljubišić.