Sport

LOŠA VIJEST ZA DENVER Jokić stavljen na listu povrijeđenih igrača

Denver je stavio Nikolu Jokića na listu povrijeđenih košarkaša za treću utakmicu sa Los Anđeles Klipersima u polufinalu Zapadne konferencije NBA lige. Jokić je na listu stavljen zbog "istegnuća ligamenata zgloba desne šake".

LOŠA VIJEST ZA DENVER Jokić stavljen na listu povrijeđenih igrača
FOTO: TANJUG AP PHOTO/MARK J. TERRILL

Prema NBA pravilniku, svaki klub je dužan da dan pred naredni meč objavi koji igrač sigurno neće igrati, a za koga se to još ne zna. Pravilo je da se koriste tri termina “teško” (šanse nastupi su oko 25%), “pod znakom pitanja” (šanse su 50%) i “vjerovatno” (šanse su 75%).

Jokićevo svrstavanje u kategoriju “pod znakom pitanja” znači da su podjednake šanse da zaigra u trećoj utakmici sa Klipersima.

U ovoj sezoni, Nikola Jokić je u plej-ofu prosječno postizao 25 poena i imao 8,7 skokova te šest asistencija, uz 52,6% uspješnosti šuta za dva poena, a čak 49,1% kada se radi o trojkama. Povreda zgloba ruke ne samo da bi mogla da ga odvoji od terena, već i da pri povratku uslovi blagi pad realizacije šuteva, pa otuda i zabrinutost navijača Nagetsa zbog novonastale situacije, tim prije što niko nije ni primjetio u kojem se to tačno trenutku Jokić povrijedio.

Treća utakmica između Denvera i Klipersa igra se u utorak u tri časa.