Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

LOŠE POSTUPANJE TOKOM EPIDEMIJE Oko 2.500 turista SPREMA TUŽBU protiv OVOG skijališta

Svijet
Autor:

Foto: Christian Bruna/EPA

Oko 2.500 turista sprema tužbu protiv austrijskog skijališta Išgl zbog lošeg postupanja tokom epidemije virusa korona i uskraćivanja informacije o zarazi, zbog čega je veliki broj skijaša obolio.

Popularno tirolsko skijalište već je pod istragom vlasti u Insbruku, nakon što su stotine slučajeva virusa korona povezne upravo sa tim skijalištem. Lokalne vlasti optužene su da su reagovale prekasno na prve znakove zaraze korona virusom u Tirolu, posebno u skijalištu Išgl, što je doprinelo širenju virusa Evropom, ali i širom svijeta.

Austrijsko Udruženje za zaštitu potrošača smatra da su lokalne vlasti odgovorne za kasnu reakciju na početku epidemije.

Samo pet dana nakon što je Udruženje na svom sajtu uputilo poziv za tužbu, javilo se oko 2.500 ljudi, a oko 80 odsto njih su Nijemci. Svi oni su zaraženi virusom korona i većina njih se nalaze u saomizolaciji. Portparol tužilaštva u Insbruku Hansjorg Majer potvrdio je da su dobili prijavu te da je policija počela istragu.

Išgl i okolna mjesta imaju oko 500.000 posetilaca svake zime. U Austriji je do sada zabilježeno više od dest hiljada slučajeva virusa korona, a samo u Tirolu 1.358. Od početka epidemije preminulo je 128 osoba.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO