Sudbine

"Luka još ne zna da mu brat nije živ" Potresna ispovijest djede malog Stefana kojeg je usmrtio bahati vozač lomi srca

Luka još ne zna da mu brat nije živ. Ne možemo to da mu kažemo, ne znamo kako.

"Luka još ne zna da mu brat nije živ" Potresna ispovijest djede malog Stefana kojeg je usmrtio bahati vozač lomi srca
FOTO: SNEŽANA KRSTIĆ, YOUTUBE/PRVA/RAS SRBIJA

Ovako za “Blic” priča Boban Balić, djed devetogodišnjeg Stefana kog je na pješačkom prelazu na Karaburmi kolima pregazio Lazar Galić, a potom pobjegao sa lica mesta. Danas je podignuta optužnica protiv bahatog vozača koji je usmrtio dijete i nije se ni osvrnuo za sobom, niti pokušao da mu pomogne. Boban kaže da je kazna od 10 godina robije koju je za Galića predložilo tužilaštvo mala!

– Luka još uvek ne zna da mu brat nije živ. Ne možemo to da mu kažemo, ne znamo kako… Još uvijek je mali za takav šok. Kada bude porastao znaće da je nekada imao brata. Sada je rano za to… – rekao je djed Boban tužnim glasom.

Nesrećni čovjek je dodao da se ne osjeća dobro otkad mu je unuk poginuo i da od tog dana ima strah od raskrsnice na kojoj se tragedija dogodila.

– Otkada nema mog Sefana ja sam otupio. Kako da vam kažem, jako mi je loše… Rastrojen sam, kao da me nema… Ne osjećam više ništa. Sve me je stiglo. Više ne razmišljam ni o čemu, jednostavno za mene kao da je sve gotovo. Sam sam ovdje i ne znam… Uvijek kada stanem na raskrsnicu imam strah, okrećem se lijevo, desno… Svi me pitaju: “pa šta ti je Bobane? A šta ja da im kažem…” – rekao je on teškim glasom.

Istakao je da je kazna od 10 godina koja je predložena za Galića – mala.

Pročitajte još

– Kazna je mala, moja poruka za njega je da doživotno ostane u zatvoru, mog Stefana ništa ne može da vrati. Da se spasu drugi životi. Šta god da se odluči mog Stefana ne mogu da vratim – priča Boban.

FOTO: SNEŽANA KRSTIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: SNEŽANA KRSTIĆ/RAS SRBIJA

Kaže da se Stefanovi roditelji drže jer imaju još jedno dijete i moraju da brinu o njemu.

– Imaju i Luku, ne smiju zbog njega da popuste, pred njim je život. A meni… meni je sve svejedno… Znate kako kažu, život ide dalje – rekao je deka Boban.

Podsjećanja radi, Prvo osnovno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv bahatog vozača sa Karaburme Lazara Galića zbog saobraćajne nesreće koja se dogodila 18. jula u kojoj je život izgubio Stefan Balić (10).

Tog kobnog dana dječak Stefan Balić je sa ocem i mlađim bratom (4) prelazio ulicu na pješačkom prelazu kada je na njih autom naletio Lazar Galić (38), koji je potom pobjegao sa lica mjesta.

Tužilaštvo je nakon saslušanja, na kom se Galić branio ćutanjem tražilo pritvor do 30 dana za njega zbog straha da ne pobjegne iz zemlje, međutim sud ga je pustio da se brani sa slobode.

Nakon toga, krenuli su protesti građana na Karaburmi, na mjestu na kom je došlo tragedije i potom je promjenjena odluka i Galić je vraćen u pritvor. Inače, u dosijeu Galića stoje različiti prekršaji. On je dva puta osuđivan zbog saobraćajnih nesreća, a jedna se dogodila na istom mjestu gdje je kolima ubio Stefana, dok se druga dogodila nekoliko stotina metara dalje. Takođe mu je suđeno za nasilništvo, falsifikovanje dokumenata, privredne prestupe i pedofiliju.

Prihvati notifikacije