Hronika

MACOLOM PRETUKLI POSLODAVCA Početak suđenja braći osumnjičenoj da su mučki ubili gazdu na radnom mjestu

U Višem sudu u Nišu održano je prvo pripremno ročište pred glavni pretres braći N. M. (35) i M. M. (40) iz Niša koji se sumnjiče da su usmrtili niškog privatnika Draška Ranđelovića (46) kod koga su radili u proizvodnom pogonu.

MACOLOM PRETUKLI POSLODAVCA Početak suđenja braći osumnjičenoj da su mučki ubili gazdu na radnom mjestu
FOTO: B. VUČKOVIĆ/RAS SRBIJA

Ranđelović je mučki ubijen 8. oktobra prošle godine tako da suđenje počinje poslije devet mjeseci od zločina koji je potresao nišku javnost, a glavni pretres će se održati gotovo 11 mjeseci od ubistva jer je zakazan za 26. avgust ove godine.

– Održano je danas pripremno ročište. Postupak je u početnoj fazi i nezahvalno je davati bilo kakve prognoze. Ne bih se izjašnjavala o dokaznim predlozima stranaka u postupku, imajući u vidu da je javnost sa pripremnog ročišta isključena. Na današnjem pripremnom ročištu, stranke su se izjasnile o dokaznim predlozima, obrazložile dokaze koji ce biti izvedeni tokom postupka. Utvrđena su i činjenična i pravna pitanja koja će biti predmet raspravljanja na glavnom pretresu – rekla je Miljana Jovanović, advokatica porodice Ranđelovića.

Pročitajte još

Nasilna Ranđelovićeva smrt 8. oktobra oko 16 sati prošle godine u proizvodnoj hali, u okviru sistema “Min Kopeksa” pogodila je mnoge u Nišu.

Braća su bila radnici kod njega u tek oformljenoj proizvodnoj hali za repromaterijal od koga se pravi namještaj.

Prilikom prvog saslušanja braća se nisu odala tako da su pušteni, ali kasnijom istragom trag je ponovo doveo do njih tako da je navodno, kako su mediji pisali, jedan od braće priznao da su učinili to krivično djelo. Oni su u prvom trenutku svjedočili da ih je Draško pustio da odu kući da ručaju pošto stanuju u blizini, a da su ga našli u lokvi krvi kada su se vratili u proizvodnu halu.

Na licu mjesta je pronađen čekić i sjekira sa tragovima žrtvine krvi kojom je on ubijen, piše Blic.

Prihvati notifikacije