Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“MAJA LOŠE PUCA, ALI SA LASEROM JE LAKO” Osumnjičeni za masakr SMIRENO GOVORIO O POKOLJU

Hronika
Autor:

Foto: Blic/RAS Srbija

Davor P. (35), osumnjičen da je ubio Raju Kazimirovića (72), njegovu majku Dragicu (93), sestru Ljubinku Oprikić (76) i sestričinu Draganu Jozeljić (53), naveo je da je njegova saučesnica Maja B. (25) – “loš pucač”. Na pitanje istražitelja kako je ona uopšte uzela pušku i navodno pucala, Davor je rekao da je sa laserom lako pucati, jer laser sve sam uradi. Izgovorio je osumnjičeni ove optužbe istom smirenošću i bez ikakve nervoze kao i na prvom saslušanju.

Maja B. (25), koju je Jabukovčanin Davor P, osumnjičen za četvorostruko ubistvo u ovom negotinskom selu, označio kao svog saučesnika, pritvorena je zbog uznemirenja javnosti, potvrdio je, za “Novosti”, VJT u Negotinu Ksenija Branković.

– Maji B. je, na predlog Višeg javnog tužilaštva -a sud je to prihvatio, određen pritvor u trajanju do 30 dana zbog uznemirenja javnosti. Činjenica je da je Davor P. nju označio kao saučesnika u zločinu, ali da li je to zaista tako, i da li je ona uopšte bila na licu mjesta, utvrdiće istraga – rekla je Ksenija Branković.

Istraga utvrđuje da li je nedavno uhapšena Maja B. (25), za koju Davor tvrdi da mu je saučesnica, pa čak i inicijator prvobitno zamišljene pljačke koja se “otela kontroli”, zaista pucala iz malokalibarske puške.

Na mjestu zločina, saznaju “Novosti”, nađena je samo jedna čaura iz oružja kojim je navodno pucala ova mlada žena iz negotinskog sela Dupljane, udata u susjednom Jabukovcu, sa kojom je Davor P. bio u vezi. Iako je ona negirala sve Davorove navode u vezi sa zločinom, a isprva i vezu sa njim, Maja je na saslušanju priznala da je bila u vezi sa ovim muškarcem.

Poricala je da je bila na mjestu zločina, a njeni najbliži tvrde da je u to vrijeme bila kod svojih u Dupljanu i pomagala im u pripremi slave. Oružje kojim su navodno pucali, “škorpion” i poluautomatska puška s prigušivačem, koje je Davor P. navodno napravio, ali i ostalo oružje koje je pronađeno zakopano na salašu njegovog oca, poslato je na vještačenje.

Zna se da su Raja Kazimirović i njegova sestra ubijeni istim kalibrom, a da su iz drugog oružja, sa po dva metka u glavu, nastradale Dragica Kazimirović i njena unuka Dragana Jozeljić. Balističari tek treba da utvrde da li su projektili nađeni u njihovim tijelima ispaljeni iz tog oružja.

Foto: Privatna arhiva/RAS Srbija

– Kao materijalni dokaz na osnovu koga će se provjeravati Davorove tvrdnje je čaura još jednog oružja pronađena na mjestu zločina. Davor je kazao da su oboje nosili rukavice i “fantomke”, koje je poslije zliočina spalio u svojoj peći – dodaje Sanja Branković, viši javni tužilac u Negotinu.

Provjere i vještačenje

Automatski pištolj “škorpion” i poluautomatsku malokalibarsku pušku, koji su korišćeni u zločinu, kao i dvije malokalibarske puške, jednu poluautomatsku i jednu gasnu pušku, Davor je navodno kupio na crno. Provjeravaju se i sve okolnosti u vezi s prodajom tog oružja. Ispituje se i sadržaj mobilnih telefona dvoje osumnjičenih, baš zbog Davorovih tvrdnji da čuva prepisku sa Majom, što će, navodno, nedvosmisleno potvrditi sve što je rekao istražiteljima.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO