Svijet

MAJCI I SINU ISTOVREMENO OTKRIVEN RAK Poslije četiri godine se desilo pravo iznenađenje (VIDEO)

Majka i sin koji su se pune četiri godine zajedno borili s teškim oblikom raka napokon su zdravi ljudi. Visi Rigbi (40) i mali Džordž (8), tada četvorogodišnjak, saznali su stravične dijagnoze u samo nekoliko mjeseci razlike.

MAJCI I SINU ISTOVREMENO OTKRIVEN RAK Poslije četiri godine se desilo pravo iznenađenje (VIDEO)
Foto:@WorcsAcuteNHS/Twitter/Screenshot

Visi je dijagnostikovan četvrti stadijum raka debelog crijeva u avgustu 2016. godine, a četiri mjeseca kasnije, dijagnozu akutne limfoblastične leukemije dobio je sin Džordž. Četiri godine zajedno su prolazili kroz razne kontrole, operacije i hemoterapije, a sada zajedno slave predivne vijesti oboje su izliječeni, piše Espreso.

– Kada mi je pre četiri godine dijagnostikovan rak, prvo na šta sam pomislila bili su moji momci. Mislila sam da će se sve završiti loše s obzirom na to u kom stadijumu je bolest bila. Kada je Džordžu postavljena dijagnoza… Taj osećaj je teško opisati riječima. Nema načina da o tome razmišljate normalno. U jednu ruku ste šokirani, u drugu se već naviknete da pričate o tome. Sećam se da smo govorili kako sada moramo da se molimo za dva čuda – da oboje budemo dobro – prisjetila se majka u razgovoru za Mirror.

– Bez obzira na to koliko je bilo teško i opasno, uvek smo nekako znali da će se Džordž oporaviti. Proveo je tri i po godine u bolnici na liječenju. Kada smo ga prvi put vodili da vidimo šta mu je, ja sam se tek oporavljala od svoje operacije. Bilo je trenutaka kada smo zajedno bili u bolnici, a osoblje je bilo fantastično – ispričala je Vici.

Osoblje bolnice u kojoj su se mama i sin liječili imaju samo reči hvale za ovo dvoje boraca.

– Bilo je zadovoljstvo brinuti se za ovu porodicu tri i po godine. Džordž je bio veoma hrabar tokom čitavog liječenja – poručili su uglas doktori i sestre.