Sudbine

"Majica na meni se zapalila" Dok je Milanu gorila kuća ostavio je sve da spase porodicu

U roku od samo nekoliko sati Radovanovići iz mjesne zajednice Lukovići kod Kotraže ostali su bez ičega, kada je kuća koju su mukom gradili čitavog radnog vijeka nestala u plamenu.

"Majica na meni se zapalila" Dok je Milanu gorila kuća ostavio je sve da spase porodicu
FOTO: INFO LIGA IVANJICA / YOUTUBE/SCREENSHOT

Iako u trenutku izbijanja požara nije bio kod kuće, najmlađi član porodice, Milan, uspio je da od vatre spase oca Borivoja, djeda Miljka i baku Vidosavu, koju je na rukama nosio napolje, dok se vatra razbuktavala, a izgorjele grede padale po njemu, prenosi Info liga Ivanjicam prenosi Blic.

Uzrok požara su vjerovatno električne instalacije, priča Milanova sestra Dragana Janković i dodaje da je tog kobnog dana njen brat, nakon posla, otišao sa drugarima da popije kafu, međutim, neobjašnjiv bol u grudima nije mu dao mira, te je morao da ode do kuće i provjeri šta se događa.

– Tačno sam predosjetio, kad sam došao ovdje i stao kolima, parkirao, kuća je bila cijela u plamenu. Nisam ni mario što kuća gori, bilo mi je samo da bolesne izvučem iz kuće. Izvukao sam prvo tatu, pa djeda i onda babu kad sam poneo iz kuće, utom mi spadne vatra za leđa. Meni je gorjela majica, nisam mogao da je skinem, a babu da pustim. Onda kad sam je iznio, skinuo sam majicu i poslije toga, kad sam izlazio, stanem na ekser – priča Milan.

Na lice mjesta došli su i vatrogasci koji su suzbijali požar od devet sati uveče do tri ujutru, međutim, ništa nije moglo da se spase.

FOTO: INFO LIGA IVANJICA / YOUTUBE/SCREENSHOT
FOTO: INFO LIGA IVANJICA / YOUTUBE/SCREENSHOT

Bolesni i slabo pokretni baka i djed žive od socijalne pomoći, Milanov otac Borivoje hrabro se borio za svoju zemlju i sada prima penziju od 11.000 dinara, pa izgradnju novog doma nisu u mogućnosti da sami finansiraju.

– Kad se zaratilo Borivoje je otišao u Pakrac i tad se tamo razbolio, pretrpeo je nervne slomove, pukli živci, otišli. Dotad je imao kamion, bavio se trgovinom, radio čovjek, kućio. Poslije toga počeo je malo da nazaduje, uhvatila ga bolest, oca i majku starost. Muka do neba – prisjeća se Dušan Milutinović iz mjesne zajednice Lukovići.

Na ledinu na kojoj je sada samo ostala ruševina kuće Radovića odmah su došli Milanovi drugovi kako bi pružili pomoć i kako kaže jedan od njih, Vladan Sretenović, fizičke poslove mogu da obave sami, ali nedostaje im građevinski materijal. Dio neophodnog materijala isporučio je predsjednik opštine Lučani, Milivoje Dolović, prilikom posete Radovanovićima i pozvao i druge da pomognu da porodica do zime dobije novi dom.

Prihvati notifikacije