Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Majka mladića koji je nestao u jezeru: Rekli su mi da je potonuo čim je ušao u vodu, drug mu je pružio ruku, ali UZALUD

Hronika
Autor:

Foto: Privatna arhiva

Željko je u subotu po podne otišao sa drugovima. Bili su prvo na Oblačinskom jezeru pa su otišli na Krajkovačko jezero. Skočio je u vodu i potonuo. Džaba mi sad sve kada sam ga izgubila. Šta mi znači život bez njega, 24 godine, momak za primjer, lijep kao lutka…”

Ovim riječima počinje ispovijest Verica Veličković, majka Željka Veličkovića (24) koji je u subotu po podne nestao u Krajkovačkom jezeru dok je sa drugovima pokušavao da ga prepliva.

Osim policije i spasilaca Uprave za vanredne situacije, u potragu za mladićem juče su se uključili ronioci Žandarmerije koji su započeli pretragu Krajkovačkog jezera, njegovo tijelo još nije nađeno.

Verica je sina posljednji put vidjela kada je pošao sa društvom, a po podne su iz medija saznali za tragediju na jezeru.

– Prvo su bili na Oblačini, tamo su malo pekli roštilj i pili i onda su otišli na Krajkovačko jezero. Bila je velika vrućina u subotu. On je ušao u jezero i srce mu je sigurno puklo. On je krupan, 90 kilograma je imao. Znao je da pliva, baš je bio dobar plivač. On je to jezero ranije preplivavao. Jedan policajac kaže “kako je ušao, samo je potonuo”. Jedan drug mu je pružio ruku, ali odmah je potonuo. Još ne mogu da ga nađu. Odlazio je i ranije tamo, skoro je bio, nije htio da se kupa. Sigurno su ga drugovi natjerali da uđe da se kupa. Poslije pet sati su bili nedostupni, a onda su u medijima vidjeli šta se desilo – kaže uplakana majka nestalog mladića.

Kako nezvanično saznaje Blic, Željko je na jezeru bio sa četvoricom drugova.

– Oni su prvo oko 12 časova došli u restoran na Oblačinskom jezeru gdje su jeli i pili a potom otišli na Krajkovačko jezero sa namjerom da ga preplivaju. V. J., S. K. i N. S. bili su ispred a M. T. i Željko iza. Na polovini jezera Željko je podigao ruke i bez riječi počeo da tone. Njegov drug M. T., koji je bio najbliži njemu, pokušao je da ga uhvati za prst, ali mu je iskliznuo i nestao u vodi – kaže izvor.

Ronioci satima pretražuju jezero za Željkom

Ronioci Žandarmerije juče ujutro započeli su pretragu jezera sonarom, ali bez uspjeha.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO