Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Majka trčala za njom, ali je NIJE STIGLA: Nakon više od pola godine NAĐENO TIJELO mlade Vedrane

Hronika
Autor:

Foto: privatna arhiva/RAS Srbija

Pronađeno beživotno tijelo Vedrane Damjanović, djevojke koja je nestala prije više od pola godine.

Pronalaskom beživotnog tijela u Sremskoj Mitrovici, u ponedjeljak 1. juna okončana je višemjesečna potraga za Vedranom Damjanović (33) kojoj se nakon odlaska iz porodične kuće u Ivicima 13. novembra 2019. godine gubi svaki trag.

– Beživotno tijelo rijeka Sava je izbacila kod Sremske Mitrovice nakon čega je uslijedila identifikacija- rekao je Halid Emkić, šef operativno-komunikacionog centra policije Brčko distrikta. Istakao je da su policijski službenici preduzeli sve mjere i radnje na potrazi i da je ona okončana u saradnji sa MUP-om Republike Srbije.

Nakon Vedraninog nestanka njen otac Zdravko Damjanović rekao je medijima da je tog kobnog dana Vedrana ustala rano, pričala sa majkom i otišla. Imala je na sebi tuniku, helanke, a na nogama samo čarape.

– Poljubila je majku, rekla joj da ode skočiti u Savu i da ne može više da živi. Majka je trčala za njom, ali joj je rekla da ne trči jer je neće stići. Ne zna se da li je skočila u Savu, ali nije mogla stići do Save jer smo sin i ja odmah išli za njom kolima. Tražili smo je na Ivicima, u Grčici i nigdje je nismo mogli naći – rekao je Zdravko nakon Vedraninog nestanka.

Prema Emkićevim riječima policija Brčko distrikta zaprimila je ove godine tri, a u 2019. godini 27  prijava o nestanku osoba i svi slučajevi su rasvijetljeni.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO