Fudbal

"Majko Srbija zove" Odjekuju prve riječi Samardžića poslije odluke da obuče dres Srbije (FOTO)

Novi reprezentativac Srbije Lazar Samardžić oglasio se prvi put pošto je odlučio da igra za našu selekciju i tom prilikom poslao jasnu poruku.

Lazar Samardžić u opremi Srbije
FOTO: ALEKSANDAR DIMITRIJEVIĆ/SPORTAL

Mladi fudbaler (21) rođen u Berlinu branio je boje mlađih selekcija Njemačke, ali će na seniorskom nivou nositi dres Srbije.

Dobio je poziv za start kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. u Njemačkoj i nalazi se sa Orlovima u Staroj Pazovi.

– Posljednjih nedjelja bavio sam se pitanjem koje mi je veoma važno u sportskoj budućnosti. 

Poslije brojnih razgovora sa porodicom, prijateljima, a posebno selektorom Draganom Stojkovićem, odlučio sam da igram za Srbiju, a time i za domovinu svojih roditelja. Moja porodica i ja smo izuzetno ponosni zbog poziva, jer je to ujedno i nagrada za moja dostignuća.

– Moj cilj je Evropsko prvenstvo 2024. Pokazana mi je jasna perspektiva i osjećaj da mogu odmah da odigram važnu ulogu. Spreman sam da dam sve od sebe i jedva čekam da prvi put budem na terenu sa timom! Uvijek mi je bila čast da budem dio mlađih selekcija Njemačke i hvala vam na vremenu koje sam mogao da doživim u različitim timovima. Veliko hvala i poštovanje posebno Antoniju Di Salvu na povjerenju – naravno da ću držati palčeve za momke!

Sada je vrijeme da se ostvari veliki san. Majko, Srbija zove! – napisao je Samardžić na instagram profilu.

Pročitajte još

Biće mladi vezista ogromno pojačanje za Orlove. Sjajnim partijama za Udineze ove sezone skrenuo je pažnju na sebe i već sada se nalazi na meti evropskih velikana.

Nema dileme da će mu mečevi za Srbiju biti dodatna prilika da se dokazuje. Možda ga već u petak protiv Litvanije budemo vidjeli u timu.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije