Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Makron: Dostojanstvena odluka Merkelove

Svijet
Autor:

Foto: Clemens Bilan / EPA;

Predsjednik Francuske Emanuel Makron ocijenio je danas kao dostojanstvenu odluku njemačke kancelarke Angele Merkel da se ne kandiduje po završetku mandata 2021. godine.

Makron je na konferenciji u Parizu izjavio da je pozvao Merkelovu kako bi izrazio svoje poštovanje i prijateljstvo, prenosi AP.

On je naveo da ga uspon ultradesničarskih partija u Njemačkoj brine, ali i motiviše da nastavi u borbi koju vodi od samog početka.

Merkelova je ranije danas rekla da ima utisak da je došlo vrijeme za novo poglavlje i najavila je da se neće više kandidovati za kancelarku, niti šeficu CDU.

– Došlo je vreme da saopštim važnu odluku. Neću se kandidovati za predsjednika CDU na narednoj skupštini stranke u decembru. Ovaj četvrti mandat na čelu njemačke vlade je posljednji put da sam kancelarka. Neću se kandidovati za kancelarku na izborima 2021, a neću se kandidovati ni za poslaničko mjesto u Bundestagu. Takođe ne planiram da obavljam bilo kakve druge političke funkcije – kazala je Merkel na vanrednoj konferenciji za štampu posle loših rezultata CDU na izborima za pokrajinu Hesen.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO