Sport

Maksimović: Borac je u BiH jedina opcija za Zakarića

Razgovarao sam sa Goranom Zakarićem, njegov stav je da ukoliko ne dobije neki inostrani angažman, on ostaje u Borcu koji mu je jedina opcija u BiH i ja mu apsolutno vjerujem – rekao je Marko Maksimović na kraju priprema koje su Banjalučani obavili u Trebinju. 

Maksimović: Borac je u BiH jedina opcija za Zakarića
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Trener Borca je istakao da se razmišlja o dovođenju jednog ili dva kvalitetna igrača, a dodaje da je zadovoljan sa igračima koji su u prelaznom roku već pojačali Borac. 

– Mi smo uspjeli da dogovorimo sa Dejanom Uzelcem i Dinom Ćorićem i na taj način ojačamo zadnju liniju, s tim da Ćorića možemo da koristimo i u veznom redu. Elvis Mehanović je pojačanje u napadu, vratili smo i Milana Šikanjića u toj liniji, a Nikola Lakić je pojačao konkurenciju među golmanima. U potrazi smo za jednim veznim igračem i ukoliko se otvori potreba za napadačem i to više krilnim nego na centralnim pozicijama – rekao je trener Borca Marko Maksimović i dodao:

– Što se tiče novih igrača mislim da su dobro prihvaćeni. Sjajni su momci i zaista nemamo nikakvih problema. Odlično treniraju, imamo kvalitetnu radnu amtsferu. Ono što ja zahtevam od svih igrača je da budu skromni i radni i da iz tog rada tražimo šansu. Krupne reči ni u sportu ni u životu ne mogu da donesu nešto dobro ako nemate pokriće za to. Upravo ta radna atmosfera je nešto sa čim sam najzadovoljniji – dodao je Maksimović.

FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Iako se mnogo priča o odlasku Jove Lukića i Gorana Zakarića, Maksimović je demantovao ove informacije. 

– Oni su trenutno tu, imamo usmeni dogovor sa Zakarićem i ja lično mu verujem. Obećao je ako ne završi inostrani angažman, jedina opcija je Borac. Vjerujem mu, imam povjerenje u njega jer je on sjajan momak – kratko je prokomentarisao trener Borca. 

Banjalučani su u prethodnih sedam dana odradili pripreme u Trebinju gdje su imali odlične uslove za rad, a utakmica protiv Leotara je odgođena. Postoji mogućnost, da do srijede Borac odigra kontrolni meč sa nekim drugim timom, ali to još nije potvrđeno. Za petak je zakazan putu u Antaliju.