Sport

MAKSIMOVIĆ U SJAJNOJ FORMI Teniser iz Doboja osvojio dva evropska turnira

Teniser iz Doboja Marko Maksimović nastavio je sa sjajnim rezultatima, poslije takmičenja u Subotici, osvojio je još jedan turnir iz kalendara tenis Evrope, ovaj put u Beogradu.

MAKSIMOVIĆ U SJAJNOJ FORMI Teniser iz Doboja osvojio dva evropska turnira
FOTO: BOJAN BOŽIĆ

Maksimović je trijumfovao na turniru “Tempo Kompani Open 2020” koji je igran na terenima Teniskog kluba “Đukić” u Beogradu. Mladi Dobojlija je u finalu pobijedio Ognjena Milića rezultatom 6-3 6-1 i tako osvojio drugu titulu u dvije nedjelje.

U Teniskom savezu Republike Srpske odlučeno je da svi rezultati tenisera iz Republike Srpske biti nagrađeni, a u Nacionalnom teniskom centru organizovana je konferencija za novinare.

– Posljednje dvije sedmice sam zaista igrao na vrhunskom nivou, oba turnira su bila jaka i kvalitetna, bilo je dosta dobrih igrača, oba turnira su bila izuzetno jaka, možda ovaj u Beogradu malo jači ali sve u svemu sam prezadovoljan kako su ovi turniri prošli – rekao je Marko Maksimović.

Denis Spahić, trener Marka Maksimovića kaže da Markovi rezultati idu uzlaznom putanjom od početka sezone.

-Marko je sjajno otvorio sezonu, osvojio je dva razvojna turnira, u singlu i dublu u Turskoj još krajem februara i početkom marta. Plasirao se u još jedno finale koje nije odigrano zbog korone. Poslije toga je uslijedila pauza, a nakon toga je osvojio prvenstvo BiH do 14 godina, a u konkurenciji do 16 godina igrao je finale. Početkom godine, kada je osvojio turnire u Turskoj ušao je tim Evrope, trebalo je da odigra još pet razvojinih turnira koji su otkazani zbog ove situacije. Planirali smo da napadnemo TOP 10 u Evropu u konkurenciji do 14 godina u čemu nas je spriječilo neodigravanje turnira. Marko je trenutno 19. u Evropi do 14 godina, plan za narednu sezonu je da uđe u top 20 do 16 godina, gde se trenutno se nalazi na 160. mjestu u Evropi.

Teniski savez Republike Srpske danas je poklonio Marku karton lopti.