Sport

"PRITISAK JE JAK" Maksimović vjeruje u uspješan start uprkos izostancima

Novi trener Marko Maksimović imaće sutra zvaničan debi protiv Olimpika (17 časova) na klupi Borca.

"PRITISAK JE JAK" Maksimović vjeruje u uspješan start uprkos izostancima
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Banjalučani su u pripremnom periodu odigrali pet utakmica u kojima nisu slavili, niti su postigli gol, ali ono ključno borba za bodove počinje sutra i to je za stručni štab najvažnije.

Pred duel Maksimović ima velikih problema sa sastavom. Naime, zbog povreda u timu neće biti Jove Lukića, Marka Jovanovića i Siniše Dujakovića koji bi svakako propustio meč zbog kartona.

– Težak je dres Borca! Nismo slavili u prijateljskim mečevima niti smo postigli gol to su činjenice, ali nisam zabrinut jer smo stvarali šanse. To je najbitnije a vjerujem da ćemo proraditi kad to bude najpotrebnije. Pojačali su se, došlo je nekoliko provjerenih fudbalera poput Nebojše Gavrića i Ivana Čurjurića. Petrović je sjajan stručnjak i neće biti lako. Naš cilj je jasan, moramo da dobijemo meč. Pritisak je jak eto čim ne bude pobjede onda se to osjeti i bitno je za nas da damo gol i psihološki rasteretimo ekipu. Za nas je ovo najbitnija utakmica u kojoj ćemo uraditi sve da dođemo do pobjede i da krenemo u prvenstvo na pravi način . Imamo velikih problema zbog povreda ali moramo da zbijemo redove – istakao je Maksimović.

U odsustvu Lukića, za mjesto u napadu konkurišu Milan Šikanjić i Elvis Mehanović. Takođe novinare je interesovalo da li bi kapiten Stojan Vranješ mogao da bude najistureniji kako bi iskustvom pokušao da dođe do gola.

– Stojan Vranješ je iskusan fudbaler koji može da igra na nekoliko pozicija u timu. U Legiji je igrao čak i štopera, sigurno da je moguće da on to odigra. Imamo i dva mlada napadača i sigurno da ćemo donijeti najbolju odluku – dodao je Maksimović.

Prihvati notifikacije