Magazin

MALA UMJETNIČKA DJELA Ova majka dječje obroke pretvara u nevjerovatne kreacije (FOTO)

Laleh Mohmedi je 35-godišnja majka koja je svom sinu počela pripremati ukusne obroke u obliku likova iz crtanih filmova, a njen trud i kreativnost primijetili su brojni pratioci na društvenim mrežama.

MALA UMJETNIČKA DJELA Ova majka dječje obroke pretvara u nevjerovatne kreacije (FOTO)
FOTO: JACOBS_FOOD_DIARIES/INSTAGRAM/SCREENSHOT

Prije šest godina je palačinke koje je napravila sinu “pretvorila” u lavove, što se njemu jako svidjelo. Zatim je svakih nekoliko dana pitao može li napraviti lik iz filma ili knjige. Tako su njih dvoje počeli provoditi više vremena u kuhinji, a uspust ga je učila o zdravim namirnicama, prenosi Klix.

Fotografije obroka počela je objavljivati na Fejsbuku i bila je oduševljena pozitivnim reakcijama. Onda je napravila profil na Instagramu, kako bi inspirisala veći broj roditelja širom svijeta.

U roku od mjesec njen profil “Jacob's Food Diaries” postao je hit i privukao pažnju magazina kao što su Tajm i Hafington Post. Sarađivala je i s Diznijem, Najkldeonom, “Universal Pictures”, fudbalskim klubom Barselona, Džejmijem Oliverom i “20th Century Fox”.

– Kupujem svježe proizvode bez rafiniranog šećera i konzervansa. Za pripremu svih obroka takođe koristim aktivni ugalj u prahu i prirodne boje dobijene iz povrća – kazala je Laleh.

Prihvati notifikacije