Magazin

MALE KUĆNE TAJNE Za brojne probleme u domu rješenje možete pronaći u kuhinji

Da nam je neko prije nekoliko dana rekao da papir za pečenje može da otkloni škripanje vrata, rekli bismo mu:“Ma, važi!“

Papir za pečenje u kuhinji
FOTO: PRAKTICNA ZENA/YOUTUBE/SCREENSHOT

A pazite sad: papir za pečenje je zapravo genijalno sredstvo koje možete da koristite za još nekoliko kućnih trikova. Isprobaćemo sve, evo i vama spisak:

Spriječite škripu vrata

Vrata koja škripe jer zapinju prilikom zatvaranja i otvaranja istrljajte papirom za pečenje i riješite se neprijatnog zvuka. Vosak sa papira će obložiti ivice i vrata će se lakše zatvarati i otvarati.

Izglancajte česme

Papirom za pečenje izglancajte česme da dobiju sjaj! Glancanjem, papir će ukloniti fleke od vode, a vosak sa papira će česme, na neko vrijeme, zaštititi i od nastanka novih fleka.

Pročitajte još

Obložite police

Postavite papir za pečenje na najviše police u kuhinji gdje se skuplja prašina i lijepi masnoća od kuvanja. Na par mjeseci ih zamijenite i iznenadićete se koliko će prljavštine ostati na njima. Papir možete iskoristiti i za oblaganje fioka i unutrašnjih polica u kuhinjskim ormarićima.

Očistite pod

Papir za pečenje postavite kao krpu za brisanje poda i obrišite pod na uobičajen način. Pokupićete svu prljavštinu sa poda i uglancati ga voskom sa papira.

Očistite peglu

Ako vam se pegla ulijepila, uradite sljedeće: na papir za pečenje pospite so i kada se pegla ugreje do maksimuma, lagano trljajte dok se ne skine sva prljavština.

Odglavite zaglavljen rajsferšlus

Ukoliko primjetite da rajsferšlus na jakni ili tašni zapinje na nekom mjestu, istrljajte ga papirom za pečenje i tako podmažite zupce! Biće kao nov, piše Krstarica.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije